Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 9. 2021,
14.29

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

123

Natisni članek

posnetek Milan Kučan Janez Janša Janez Janša

Petek, 24. 9. 2021, 14.29

2 leti, 7 mesecev

Nevarni posnetki: s kom je tajno praznoval Janša, ko je bil Kučan med "vstajniki"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

123

Srečanje v grčiji

Slovenske medije pretresajo fotografije, ki jih objavljata POP TV in TVS, s kom se je premier Janez Janša srečeval pred desetletji. V času razburjenja zaradi teh fotografij je pred tednom, ko je imel Janša rojstni dan, na proteste kul kolesarjev prišel celo sam nekdanji šef komunistov v prejšnjem režimu, pozneje pa večkrat izvoljeni predsednik republike Milan Kučan. Pridobili smo doslej prikrivane posnetke, s kom je Janša nazdravljal takrat. Ne pred leti. Na dan, ko se je Kučan sprehajal med protestniki. 

Šef vlade v petek pred tednom ni bil niti blizu kolesarskih vstajnikov, ki jih zadnje čase po številu in glasnosti sicer prekašajo protestniki ob sredah, ki nasprotujejo ukrepom za omejevanje epidemije in zahtevajo predčasne volitve.

V družbi še vplivnejših kot je Orban

Pred tednom, ko so kul kolesarski vstajniki v Ljubljani s podporo Kučana zahtevali odstop premierja in se zgražali nad njegovim sodelovanjem z Viktorjem Orbanom in višegrajci, Janša ni bil v sosednji Madžarski.

Petkovi protesti
Novice Med petkovimi protestniki tudi Milan Kučan

Predsednik slovenske vlade je šel dlje in nazdravil še z veliko bolj vplivnimi posamezniki, kar kaže tudi posnetek:

Janez Janša rojstni dan Grčija | Foto: Kot je razvidno s posnetka srečanja, ki je bilo doslej javnosti prikrito, je Janša nazdravljal s samim francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, predsednikoma italijanske in španske vlade Mariem Dragijem ter Pedrom Sanchezom. Med voditelji držav pa sta bila tam tudi hrvaški premier Andrej Plenković in grški premier Kiriakos Mitsotakis

Za zdaj še ni jasno, ali bo opozicija zaradi posnetka prikrivanega srečanja zahtevala kakšno izredno sejo kakšne komisije ali celotnega državnega zbora ali vse skupaj prijavila komisiji za preprečevanje korupcije zaradi suma skritih lobiranj.

Uradno so to dogajanje na premierjev rojstni dan, ki ga kaže v večini medijev prikriti posnetek, pred tednom z vlade predstavili tako: Predsednik vlade Janez Janša se bo v petek, 17. septembra 2021, udeležil 8. vrha sredozemskih držav MED-7 v Atenah, na katerem je predvidena širitev te neformalne skupine z Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Njene zdajšnje članice so Španija, Ciper, Grčija, Francija, Italija, Malta in Portugalska. Vključitev Slovenije je plod njenega dolgoletnega prizadevanja za večjo prisotnost v sredozemskem prostoru, tesnejšo povezanost s sredozemskimi državami članicami EU in vidnejšo prepoznavnost sredozemske dimenzije Slovenije. Do širitve MED-7 s Slovenijo prihaja v ključnem času slovenskega predsedovanja Svetu EU, kar daje tako Sloveniji kot skupini dodatna pomen in težo.

Ne spreglejte