Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2012,
9.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 14. 7. 2012, 9.05

7 let, 12 mesecev

Neurja povzročala preglavice na severu države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Neurja so dopoldne nevšečnosti povzročala predvsem na severu države. V noči na nedeljo pa je močan veter podiral drevesa in odkrival strehe, voda je zalivala kleti.

Zaradi plazu je zaprta cesta Zgornja Radovna-Krma proti Kovinarski koči v občini Gorje, cesto Podvelka-Lehen v občini Podvelka, na katero je naneslo veliko peska in zemlje, pa so že očistili. Voda je poškodovala cesto v Tamarju v občini Kranjska Gora in je zato zaprta. Kot so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, bodo cesto v Tamarju skušali popraviti v naslednjih dneh, če bo vreme dovoljevalo.

Na cesto v Turiški vasi v občini Slovenj Gradec se je zaradi neurja z močnim vetrom podrlo drevo. Močan veter je v naselju Kobilščak v občini Radenci podrl drevo, ki je padlo čez cesto. Drevo se je podrlo tudi čez cesto Rakičan-Noršinci v občini Murska Sobota. Podrta drevesa so že odstranili.

V naselju Zgornje Gorje so gasilci iz kleti stanovanjskega objekta izčrpali vodo. Gasilci so posredovali tudi na Grajski cesti na Bledu, kjer je v spodnjih nadstropjih dveh stanovanjskih blokov voda udarila iz kanalizacije.

Sobotno neurje je zajelo predvsem severni del države, od Gorenjske, preko Koroške do Štajerske, oplazilo pa je tudi Ljubljansko kotlino.

V Velenju voda zalila 20 stanovanjskih ter 3 poslovne objekte Z Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da je v soboto okoli 22. ure v Lokah v občini Ljubno zaradi močnega naliva voda pričela zalivati gostinsko stanovanjski objekt. Območje Velenja pa je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo nekaj po 22. uri. Meteorna voda je zalila 20 stanovanjskih ter 3 poslovne objekte.

Ob 22.20 je neurje z močnim nalivom zajelo območje občine Rečica ob Savinji, kjer je meteorna voda pričela zalivati stanovanjski objekt in garažo ter ogrožati objekt v bližini. Zaradi močnega naliva je meteorna voda pričela zalivati tudi prostore stanovanjske hiše v Okonini v občini Ljubno. V Veliki Pirešici v občini Žalec v in Andražu nad Polzelo pa je močan veter podrlo drevesi.

Vremenske nevšečnosti tudi na Gorenjskem Na Gorenjskem pa so se nevšečnosti začele v soboto okoli 21. ure. Meteorna voda je zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš na Grajski cesti na Bledu. Vodo so izčrpali blejski gasilci in očistili cestne prepuste pred Hotelom Toplice. Vodo so izčrpali tudi iz kletnih prostorov podjetja Telekom na Ljubljanski cesti. Voda je zalila cesto na Koroški Beli in dve stanovanji v večstanovanjskih objektih na Hrušici v občini Jesenice.

V Srednji vasi pri Šenčurju se je podrl gradbeni oder Zaradi močnega vetra se je podrl gradbeni oder ob stanovanjski hiši in padel na cesto v Srednji vasi pri Šenčurju v občini Šenčur. V Srednji vasi je odkrilo tudi del strehe stanovanjske hiše. V Visokem pa se je podrlo drevo na cesto proti športnemu centru. Posredovali so tamkajšnji gasilci. Ob 22.01 sta podrti drevesi padli na električne vodnike v naselju Potoče in Kokra v občini Preddvor. V Kranju in Predosljah meteorna voda zalila prostore v šestih stanovanjskih objektih ter avtobusni postaji. Na Valjavčevi ulici v Kranju pa so gasilci prekrili približno pet kvadratnih metrov odkrite strehe stanovanjske hiše.

Gasilci odmašili odtočne jaške, izčrpali vodo in odstranili podrta drevesa Okoli 22. ure sta se podrli drevesi, ki sta padli na cesto Grad-Šenturška Gora v občini Cerklje na Gorenjskem. Gasilci pa so izčrpali tudi vodo iz meteornega jaška na Koroški ulici v Kranjski Gori. Nekaj pred 22. uro sta se zaradi močnega vetra podrli drevesi na cesto v naselju Stahovica v občini Kamnik. Ob 21. uri pa je meteorna voda zalila gostinski lokal na Trgu Alfonza Šarha v Slovenski Bistrici. Povsod so posredovali gasilci, ki so odmašili odtočne jaške, izčrpali vodo in odstranili podrta drevesa.

Ne spreglejte