Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2019,
10.56

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,87

39

Natisni članek

sodnica

Sobota, 22. 6. 2019, 10.56

4 leta, 10 mesecev

Policija pridržala osumljenca za napad na sodnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,87

39

sodnica Ružičeva | Foto Youtube: Mariborinfo

Foto: Youtube: Mariborinfo

V petek so policisti zaprli vso ulico v Pekrah pri Mariboru, kjer je več ur trajala preiskava. Po neuradnih podatkih Večera naj bi po koncu s seboj odpeljali partnerja sodnice. Policija potrdila, da je v pridržanju osumljeni za napad na mariborsko sodnico.

Obsežna preiskava, ki se je začela v petek popoldne na ulici, kjer živi v nedeljo pretepena sodnica Daniela Ružič, se je končala v poznih večernih urah, poroča Večer. Policisti so vso ulico zaprli s policijskim trakom, med drugim pa naj bi preiskovali hišo, v kateri živi sodnica s partnerjem, in avtomobil, ki je bil parkiran pred hišo.

Po koncu naj bi policisti odpeljali tudi partnerja sodnice mariborskega okrožnega sodišča. Po neuradnih podatkih so ga pridržali. Informacije preverjamo tudi pri mariborski policiji.

Policija potrdila: Pridržali smo enega osumljenca

Policija slika | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v petek popoldne pridržali osumljenca za napad na sodnico pred tednom dni. Njegove identitete niso razkrili, so pa zatrdili, da preiskava domnevnega poskusa umora še vedno poteka v smeri tako njenega zasebnega kot poklicnega življenja.

Po ogledu kraja kaznivega dejanja so kriminalisti po besedah vodje službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojana Kitla opravili več pogovorov s sorodniki, sodelavci in sosedi sodnice. "Na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je bila včeraj opravljena preiskava stanovanjske hiše in dveh vozil na naslovu osumljenca. Pri preiskavi smo iskali predmete in sledove, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. Pridržali smo osumljeno osebo, s katero danes nadaljujemo policijske postopke," je dejal v današnji izjavi za medije.

"Dosedanje ugotovitve preiskave in zbiranje obvestil še niso dali odgovorov na vsa vprašanja, zato jih ne moremo podrobno pojasniti. Prav zaradi tega z zbiranjem obvestil in intenzivno preiskavo nadaljujemo," je dodal.

Ni znano, ali je osumljenih več ali samo ena oseba

Ali je to edini osumljeni za napad, ni znano. "Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki jo usmerja okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Vanjo je vključeno večje število kriminalistov in strokovnjakov nacionalnega forenzičnega laboratorija. Kriminalistična preiskava poteka v smeri sodničinega zasebnega življenja in v povezavi z njenim delom, torej kot sodnice," je še povedal Kitel.

Sodnico so brutalno pretepli v nedeljo ponoči, okrog 1. ure, po nekaterih podatkih pa so jo napadli s kijem.

s
Novice Policisti zaprli ulico, kjer živi napadena mariborska sodnica #video
s
Novice Zakaj so brutalno pretepli sodnico? #video

Ne spreglejte