Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2024,
8.51

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,39

Natisni članek

Zoran Janković

Torek, 23. 1. 2024, 8.51

3 mesece, 1 teden

Kriminalisti na MOL in pri Jankoviću opravljajo hišne preiskave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,39
Jankovic | Hišne preiskave naj bi kriminalisti izvajali na območju ljubljanske in drugih policijskih uprav. | Foto Ana Kovač

Hišne preiskave naj bi kriminalisti izvajali na območju ljubljanske in drugih policijskih uprav.

Foto: Ana Kovač

Kriminalisti opravljajo hišne preiskave na Mestni občini Ljubljana (Mol) in pri županu Zoranu Jankoviću doma, so potrdili na Molu. Sume katerih kaznivih dejanj preiskujejo, še ni znano, po informacijah portala Necenzurirano pa preiskujejo sume nepravilnosti pri enem od razpisov na področju športa in zaposlitvi enega od uslužbencev.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da izvajajo obširne aktivnosti na podlagi odredb pristojnega sodišča na širšem območju PU Ljubljana, Celje, Kranj in Nova Gorica. Preiskujejo kazniva dejanja gospodarske kriminalitete in korupcije. Preiskave usmerja specializirano državno tožilstvo.

Več informacij zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati, so še zapisali na policiji. 

Po informacijah portala Necenzurirano pa naj bi bili kriminalisti še v prostorih javnih podjetij Voka Snaga in Energetika Ljubljana ter na sedežu nogometnega NK Olimpija. Kot poroča omenjeni medij, naj bi kriminalisti preiskovali sume nepravilnosti pri enem od razpisov na področju športa, zaposlitvi enega od uslužbencev in več drugih poslov. Kdo so osumljenci in sume katerih kaznivih dejanj preiskujejo, še ni znano.

Pred mestno hišo je parkirano vozilo, ki ima na armaturni plošči nalepko policija.  | Foto: Ana Kovač Pred mestno hišo je parkirano vozilo, ki ima na armaturni plošči nalepko policija. Foto: Ana Kovač

Odvetnik ljubljanskega župana Janez Koščak je po hišnih preiskavah na občini za medije dejal, da Jankoviću očitajo napeljevanje k zlorabi položaja zaradi podpisa dveh sponzorskih pogodb z nogometnim klubom. Katerim in za katere sponzorske pogodbe gre, Koščak ni želel komentirati.

"Očitek je, da se je župan zanimal, kaj je z gradbenim dovoljenjem. Mislim, da je osnovna naloga župana, da ugotovi, v kateri fazi je izdaja gradbenega dovoljenja," je komentiral Koščak.

Odvetnik je še dejal, da kriminalisti danes opravljajo 58 hišnih preiskav. Po njegovih besedah je Janković eden od 21 osumljencev. "Pričakujem, da bo tožilstvo po končanem predkazenskem postopku zavrglo kazensko ovadbo zoper župana in da ne bo kazenskega postopka," je dejal Koščak.

Zoran Janković
Novice Sanjska služba v Ljubljani: za štiri sestanke 12 tisoč evrov
Zoran Janković
Novice Janković ostro nad predsednico republike Pirc Musarjevo
Kanal C0
Novice "Trasa kanala C0 ni primerna"

 

Ne spreglejte