Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 7. 2016,
11.23

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Sava Re

Torek, 12. 7. 2016, 11.23

7 let, 9 mesecev

Prikaz nasprotnih dejstev

Prikaz nasprotnih dejstev: Neresnice v članku "Ivanušič in Tomažič na nož: kdo bo moral iz Save Re"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Sava re | Foto STA

Foto: STA

V vašem mediju smo v ponedeljek, 11. 7. zasledili članek z naslovom Ivanušič in Tomažič na nož: kdo bo moral iz Save Re, v katerem je objavljena vrsta neresnic.

Poleg zapisanih trditev o nepravilnostih in težavah, za katere ne obstajajo nikakršni verodostojni dokazi in jih niste preverjali niti pri sami družbi, je v samem članku zapisana tudi vrsta neresnic.

Med drugim pišete, da se že pojavljajo ocene o neuspešnosti pozdužitvenih procesov, ki so posledica zamud pri nastajanju nove zavarovalnice. Navedba o zamudah ne drži. Proces združevanja zavarovalnic poteka popolnoma v skladu z zastavljenimi načrti in časovnico.

V nadaljevanju pišete o očitkih Ivanušiču, da se bo ponovila zgodba o združevanju Slovenice in Adriatica, ki jo je spremljalo vrsto zapletov. Navajate še, da je proces, ki se je začel pred leti, vodil prav Ivanušič.

V tem primeru gre za dezinformacijo. Zvonko Ivanušič je zaposlen v družbi Save Re, d.d., od leta 2002 in z združevanjem družb Slovenica in Adriatic, ki se je dogajala leta 2005, nima popolnima ničesar.

Navedb z vezi s preverjanjem nakupa poslovne stavbe ACH do zaključka pregleda zunanjih izvedencev ne bomo komentirali. Pri tem se sklicujemo na izjavo nadzornega sveta, ki se je 21. 6. 2016 na spletenem portalu SEOnet odzval na objavljene netočne informacije v slovenskih medijih in pojasnil, da dokler pregled posla ni zaključen, preuranjenih informacij ne bo dajal. Ključne ugotovitve ter morebitna nadaljnja postopanja v zvezi z zadevo pa bodo predstavljena na skupščini delničarjev.

Kar se postopka Borisa Medice za pridobitev licence pri AZN tiče, je ta še vedno v teku. Torej vaš zaključek, da ne izpolnjuje pogojev za člana uprave zavarovalnice, ne drži.

Prosimo, da v prihodnje preverite dejstva in javnosti objektivno in celovito podate prave informacije.

Ne spreglejte