Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2023,
7.00

Osveženo pred

11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Prekmurje paradižnik Lušt Paradajz PR članek

Četrtek, 1. 6. 2023, 7.00

11 mesecev

Nepogrešljiv na obloženih mizah

Oglasno sporočilo

Da je paradižnik zares LUŠTen, je potrebnih veliko truda in ljubezni. Prekmurkam in Prekmurcem, ki pridelujejo ta rajski sadež, to uspeva že 12. sezono. Paradižnik, ki ni prepotoval tisoče kilometrov in je ročno obran le kakšen dan prej, preden pride na police trgovin, je zato svež, sočen, okusen in nepogrešljiv na obloženih mizah.

LUŠTna družina | Foto: Paradajz d.o.o. LUŠTna družina Foto: Paradajz d.o.o.

Lušten paradižnik prepoznate po izrazitem vonju in še boljšem okusu

Okus nas spomni na mladost, vonj pa nas popelje na vrtove naših babic. Da, to je paradižnik, ki je videti kot tisti, ki ga pridelate na domačem vrtu. Okrogli, mesnati in polni plodovi razvajajo vaše brbončice. Ko vanj ugriznete, pa začutite sočnost in svežino. To je paradižnik LUŠT.

LUŠTek nagrajuje!

Kaj pa vi pravite o LUŠTnem paradižniku? Posnemite kratko izjavo s telefonom in naložite posnetek ali preprosto zapišite svoj odgovor. Tako se potegujete za kraljevsko doživetje na največjem gradu Grad v Sloveniji ali druge privlačne nagrade! 

Sodelujte >>

LUŠTek nagrajuje | Foto: Paradajz d.o.o. LUŠTek nagrajuje Foto: Paradajz d.o.o.

Nenehna nega in skrb za rastline

LUŠTna družina paradižnik prideluje na do okolja in zdravja ljudi prijazen način.

Vse se začne s cvetovi. Da lahko uživamo v slastnih plodovih paradižnika, je potrebno opraševanje. Rastlinjak v Renkovcih je dom devet tisoč čmrljev, ki tedensko oprašijo 1,5 milijona cvetov. Pridni opraševalci so tudi živi dokaz, da pri pridelavi ne uporabljajo škodljivih preparatov za škropljenje. V nasprotnem primeru bi namreč zagotovo pognili. Če pa rastline ali plodove kakšni škodljivci vseeno napadejo, zanje poskrbijo njihovi naravni sovražniki oz. plenilci, ki jih naselijo v rastlinjak.

Rastline paradižnika ročno negujejo LUŠTni sodelavci.

Vsi, ki imamo domače vrtove, se zavedamo, da je pot do pridelka tlakovana s trudom in ljubeznijo. Da pa temu sledijo tudi v podjetju Paradajz d.o.o. iz Renkovcev, lahko okušamo v slastnih plodovih LUŠTnega paradižnika. Letno namreč pridelajo okoli 5.300 ton paradižnika, kar je približno 2,5 kilograma na vsakega Slovenca!

Vse paradižnike oberejo ročno.

LUŠTen rastlinjak | Foto: Paradajz d.o.o. LUŠTen rastlinjak Foto: Paradajz d.o.o.

Tako zagotovijo, da so obrani le tisti paradižniki, ki so dokončno dozoreli na rastlini. Zato okus LUŠTnih paradižnikov spominja na tistega, ki ga pridelamo na domačih vrtovih. Vsem večjim trgovskim sistemom ga dostavijo še isti ali pa takoj naslednji dan po obiranju.  

Letos so iz LUŠTne poletne družine paradižnikov na voljo:

  • grozdasti paradižnik LUŠT,
  • mali LUŠT,
  • slivov paradižnik LUŠT,
  • češnjev paradižnik LUŠT
  • LUŠTek (mešanica češnjevih paradižnikov).

lust_4 | Foto: Paradajz d.o.o. Foto: Paradajz d.o.o.

Prispevajo k trajnosti

Uživanje prekmurskega paradižnika zunaj sezone pa je mogoče zato, ker rastlinjak v hladnih delih leta ogrevajo. Uporabljajo geotermalno energijo, ki izvira iz 1.483 metrov globoke vrtine. Trajnostno naravnanost pa nadgrajujejo še s kratkimi transportnimi potmi paradižnika od rastlinjaka pa do naših krožnikov.

Sveži, sladki, majhni, veliki, vsi pa sočni. LUŠTni paradižniki so na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, njihovi Luštni domačiji in na Osrednji ljubljanski tržnici.

Pa LUŠTen tek!

Ne spreglejte