Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 9. 2023,
7.27

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

odškodnina policija zaposleni sodišče mobing Univerza v Mariboru

Sreda, 6. 9. 2023, 7.27

7 mesecev, 3 tedne

Nekdanji tajnik mariborske univerze obsojen zaradi mobinga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Teodor Lorenčič | Univerza je Vidonji za določene neplačane obveznosti po delovnopravni zakonodaji in odškodnino plačala 18 tisoč evrov. Petra Ujčič se za kazenski pregon ni odločila, je pa bila med pričami, ki so Lorenčiča močno obremenile. | Foto Marko Vanovšek

Univerza je Vidonji za določene neplačane obveznosti po delovnopravni zakonodaji in odškodnino plačala 18 tisoč evrov. Petra Ujčič se za kazenski pregon ni odločila, je pa bila med pričami, ki so Lorenčiča močno obremenile.

Foto: Marko Vanovšek

Teodor Lorenčič, nekdanji tajnik na Univerzi v Mariboru, je kriv šikaniranja na delovnem mestu, je odločilo sodišče in ga obsodilo na pol leta pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta ter mu naložilo plačilo stroškov kazenskega postopka in sodne takse, poroča Večer. Sodba, na katero se Lorenčič ni pritožil, je postala pravnomočna konec prejšnjega meseca.

Afera izhaja iz leta 2016, ko je takratni vršilec dolžnosti glavnega tajnika Teodor Lorenčič nad svojima pomočnikoma Alenom Vidonjo in Petro Ujčič izvajal mobing, druga pa ga je obtožila tudi spolnega nadlegovanja.

Sodnica: Ponavljajoče je trpinčil oškodovanca

Lorenčič je Petri Ujčič v prisotnosti Vidonje med drugim rekel, da bi se "onadva bolje razumela, če bi jo pof... tam na svoji mizi", Vidonji pa govoril "pubec, ne fu... me v glavo, nehaj me fu... v glavo".

"Obdolženemu je uspelo vzpostaviti izrazito negativno, žaljivo in zastrašujoče delovno okolje, v katerem je sistematično in ponavljajoče trpinčil oškodovanca," je v obrazložitvi sodbe zapisala sodnica Sonja Krajnc ter dodala, da je s svojim ravnanjem Vidonji povzročil ponižanje in prestrašenost.

Lorenčiču, ki se je branil, da gre za izmišljen konstrukt njemu nenaklonjenih posameznikov, sodišče ni verjelo. Zaradi "navedenih neresnic" in izogibanja odgovoru tudi ne Igorju Tičarju, prav tako ne takratnemu prorektorju Janu Žanu Oplotniku in drugim, ki jih je poklicala obramba.

Luis Rubiales
Sportal Športno razsodišče odprlo postopek proti Rubialesu
Gregor Ducman
Novice Višje sodišče v Celju potrdilo 30 let zapora za Gregorja Ducmana
Donald Trump
Novice Trump znova na sodišču: Nedolžen sem
Klemen Kadivec, pravosodje
Novice Kavaški klan: Skesanec natančno pojasnil, kaj so počeli
Ne spreglejte