Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
17.16

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

policija Boris Koprivnikar

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 17.16

5 let

Nekdanji policisti zanikajo krivdo po obtožnici v aferi Koprivnikar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Na okrožnem sodišču v Ljubljani je bil danes predobravnavni narok zoper peterico policistov, vpletenih v tako imenovano afero Koprivnikar, zaradi katere so dobili izredne odpovedi, zdaj pa so še v kazenskem postopku. Tožilstvo jim očita dajanje podkupnin in sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje, a krivdo po obtožnici zanikajo.

Tedanjega ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja sta sredi policijske stavke novembra 2015, ko se je ponoči vračal s koncerta svoje rock skupine v Škofji Loki, ustavila policista in opravila preizkus alkoholiziranosti. V javnosti je kasneje zaokrožilo anonimno pismo s posnetki dopisovanj na Facebooku, ki so razkrivali predhodno dogovarjanje o prometni kontroli.

Pet policistov je zaradi afere izgubilo službo

Zaradi afere je pet policistov dobilo izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, vključno s tedanjim predsednikom Sindikata policistov Slovenije Zoranom Petrovićem, poleg tega so se policisti znašli v kazenskem postopku. Tožilstvo jim očita dajanje podkupnin in sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, a peterica po poročanju medijev danes krivde po obtožnici ni priznala.

Obramba: šlo je za nezakonit vdor v zaprto skupino policistov na Facebooku

Obramba bo po poročanju Radia Slovenija skušala dokazati, da je šlo za nezakonit vdor v zaprto skupino policistov na Facebooku. Obstaja namreč sum, da je nekdo vdrl v zaprto skupino in na njej prirejal podatke. Če se bo vdor potrdil, zahtevajo izločitev dokazov, povezanih z domnevno sporno komunikacijo na Facebooku.

Boris Koprivnikar | Foto: STA , Foto: STA ,

Kdaj naj bi se sojenje začelo, še ni znano, saj se mora okrožna sodnica Špela Koleta odločiti še o dokaznih predlogih, ki so jih danes podali obtoženi oz. njihovi zagovorniki. Vsi obtoženi pa so se strinjali, da želijo, da jim sodi sodni senat, je še poročal radio.

V kazenskem postopku so poleg omenjenega Petrovića še Denis Kadirić, Miha Sakač, Dušan Raj in Vojko Marguč. Kot je razvidno iz obtožnice, naj bi Marguč ostale soobtožene obvestil o koncertu Koprivnikarja ter dal nasvete in navodila o tem, kako naj izvedejo celoten postopek. Petrović naj bi v skupino posredoval fotografijo Koprivnikarjevega avtomobila, Raj naj bi Kadiriću in Sakaču obljubil vikend paket v termah, če bosta patrulji odredila ustavitev Koprivnikarja, kar sta nato storila.

Ne spreglejte