Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 2. 2017,
12.07

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

Miha Ješe Škofja Loka napad

Torek, 21. 2. 2017, 12.07

7 let, 2 meseca

Napadalec priznal: Namerno sem povozil škofjeloškega župana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Miha Ješe | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Na kranjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Blažu Kujundžiču, ki ga obtožnica bremeni poskusa uboja škofjeloškega župana Mihe Ješeta. Kujundžič je danes povedal, da je Ješeta namerno zbil, ker je želel protestirati proti stanju v družbi, ni pa ga nameraval ubiti. Danes se je Ješetu tudi opravičil za prizadejane bolečine.

Tožilka Helga Dobrin Kujundžiču očita, da je 28. septembra lani v Škofji Loki z avtomobilom namenoma, da vzame življenje Ješetu, pospešil hitrost in namerno trčil vanj. "Ta je zgolj zaradi srečnega spleta okoliščin dobil 'zgolj' zlome ledvenega vretenca in ključnice, pretres možganov ter nekaj manjših poškodb in je dejanje tako ostalo pri poskusu," je izpostavila tožilka.

Kujundžič, ki se je pred preiskovalno sodnico branil z molkom, pa je danes v svojem zagovoru izpostavil, da njegov namen nikakor ni bil, da bi Ješeta ubil. "Namen sem imel župana zbiti. Želel sem, da kolo in kolesar padeta, brez tega, da bi prišlo do kakšnih večjih poškodb. Vedel sem, da župan nosi čelado, udaril sem z majhno hitrostjo in v kolo," je povedal.

Izvedenec: Obstajala je velika nevarnost smrti

Dodal je, da je želel protestirati proti stanju v družbi: "Da bi padel predstavnik oblasti, ki je kriva za stanje v državi, takšno kot je, in on je en tistih, ki so sprejemali odločitve v zadnjih 25 letih in je sokriv za stanje v državi. Na druge načine je bilo to povedano že neštetokrat, pa ni bilo odmeva."

Povedal je, da če bi ga hotel ubiti, bi ga vsekakor lahko, lahko bi uporabil večjo hitrost, lahko bi se vrnil in ga povozil, ko je bil na tleh, ali pa bi ga udaril z orodjem v avtomobilu. Izvedenec pa je danes dejal, da pri padcu na pokrov avtomobila, ki se je zgodil v tem primeru, obstaja velika nevarnost poškodb glave in smrti.

Ne spreglejte