Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2016,
10.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

avtocesta avtocesta nesreča nesreča

Ponedeljek, 25. 7. 2016, 10.30

6 let, 6 mesecev

Prekratka varnostna razdalja povzročila dve verižni trčenji na primorki (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Nesreča | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Na primorski avtocesti v smeri morja sta se zgodili dve verižni trčenji zaradi katerih je del primorske avtoceste zaprt. Vzrok obeh naletov je bila prekratka varnostna razdalja.

Prvo verižno trčenje, v katerem je bilo približno kilometer pred cestninsko postajo Log v smeri Primorske udeleženih šest vozil, se je pripetilo zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo štirih voznikov osebnih vozil, enega državljana Avstrije in treh državljanov Slovenije. V nesreči so se trije državljani Slovenije lažje poškodovali. V nesreči je nastalo za okoli 20 tisoč evrov materialne škode. Vsem povzročiteljem so policisti izdali plačilne naloge.

Drugi nalet vozil se je zgodil pri kraju Brezovica. Z ogledom je policija ugotovila, da gre za dve prometni nesreči z materialno škodo. V prvi nesreči so bila udeležena tri vozila. Vzrok za nesrečo je bila prav tako vožnja s prekratko varnostno razdaljo državljana Nizozemske. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. V drugi nesreči z materialno škodo sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznika, državljana Slovenije, nista potrebovala posredovanje policije.

zastoj | Foto: DARS/zajem zaslona Foto: DARS/zajem zaslona

Med Brezovico in cestninsko postajo Log so odstranili posledice prometnih nesreč, zaradi katerih je bil zaprt prehitevalni pas v smeri Kopra. Nastal je daljši zastoj vse do razcepa Kozarje, na ljubljansko južno obvoznico do priključka Rudnik in na zahodno obvoznico do Kosez in predora Šentvid ter na "stari" cesti Ljubljana–Brezovica–Vrhnika.

Zaradi voznikov, ki "pasejo zijala", občasno nastane zastoj med cestninsko postajo Log in Brezovico tudi proti Ljubljani, opozarjajo na prometno-informacijskem centru.

Za osebna vozila je mogoč obvoz po cestah Dobrova–Horjul–Vrhnika ali Ljubljana (Rudnik)–Črna vas–Podpeč–Borovnica–Vrhnika. 

Ne spreglejte