Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2017,
11.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

Krf smrt maturantski izlet noad

Nedelja, 27. 8. 2017, 11.48

6 let, 7 mesecev

Na maturantskem izletu na Krfu umrla 18-letna Slovenka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Krf | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

V bolnišnici na Krfu je umrla 18-letna udeleženka maturantskega izleta iz Slovenije. Umrla naj bi zaradi notranjih krvavitev, slabo pa naj bi se počutila že pred odhodom na Krf.

Včeraj je v bolnišnici v kraju Kontokali, Grčija, umrla 18-letna slovenska državljanka.

"Vzrok smrti so bile notranje krvavitve, ki so bile posledica predobstoječega resnega medicinskega stanja. Potem ko se je potnica v petek zjutraj počutila izredno slabo, so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so takoj izvedli operacijski poseg. Po operaciji je bila vso noč v kritičnem stanju in ob prisotnosti staršev, ki so prispeli na destinacijo," so nam povedali v turistični agenciji Collegium Mondial Travel, ki je organizirala izlet.

Ob tem dodajajo, da naj bi se slabo počutila že pred odhodom, ampak je tako sama kot njena družina mislila, da gre za manjšo slabost.

V ekipi tudi mladi zdravniki

Vse maturantske izlete pod njihovim okriljem spremlja zdravstvena ekipa.

"Ekipo prve pomoči sestavljajo mladi zdravniki in študentje višjih letnikov medicinske fakultete. Na destinaciji po potrebi nudijo strokovno prvo pomoč, v procesu morebitne nadaljnje strokovne zdravstene obravnave, ki jo zagotavlja zdravstveni sistem na konkretni destinaciji, pa je ekipa prve pomoči odgovorna za komunikacijo z osebjem v zdravstvenih ustanovah, našimi oskrbovanci, njihovimi starši, zavarovalnicami in drugimi vpletenimi," so dejali pri Collegium Mondialu.

Mati ene od udeleženk izleta, ki ne želi biti imenovana, pravi, da naj bi dekle večkrat tožilo zaradi bolečin v trebuhu, zdravstvena ekipa, ki je spremljala skupino maturantov, pa naj bi po pripovedovanju njene hčere reagirala pozno. V agenciji odgovarjajo, da je ekipa posredovala nemudoma, ko je ugotovila, da se potnica slabo počuti. "Pred tem je kazala samo znake utrujenosti in slabosti, ki jim ni posvečala pozornosti," so zapisali.

Maturanski izleti se izvajajo predvsem v poletnih mesecih, najbolj priljubljeni destinaciji pa sta med slovenskimi dijaki Grčija in Španija.
Ne spreglejte