Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2017,
19.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

dež veter vreme

Torek, 28. 2. 2017, 19.39

6 let, 6 mesecev

Na Koroškem in Štajerskem težave zaradi vetra, ponoči lahko poplavlja morje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Veter, burja | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Močan veter danes povzroča težave v vzhodni polovici Slovenije, predvsem na Koroškem in delu Štajerske. Najmočnejši sunki jugozahodnega vetra bi lahko ponekod presegli hitrost 70 kilometrov na uro. Ponoči lahko morje poplavi nižje dele obale.

Najmočnejši sunki jugozahodnega vetra bodo glede na opozorilo agencije za okolje ponekod še presegali hitrost 70 kilometrov na uro tudi v prvem delu noči. Najmočnejši veter je sicer predviden na vzhodu države in v višje ležečih krajih.

Veter odkrival strehe ...

Na Koroškem je med drugim dopoldne na območju občine Mislinja močan veter odkril del strehe na gospodarskem poslopju. Na pomoč so priskočili gasilci, ki so okoli deset kvadratnih metrov manjkajoče kritine nadomestili s prekrivno folijo.

Sredi dneva je v naselju Zgornja Vižinga v občini Radljah ob Dravi močan veter nagnil električni drog prek ceste, zaradi česar je bil oviran promet. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje. Delavci podjetja VOC Celje pa so s ceste Ribnica na Pohorju-Podvelka odstranili podrto drevo, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

... podiral drevesa ...

Močan veter je zjutraj podrl drevo tudi v Lovrencu na Pohorju, dopoldne pa je na območju občine Selnica ob Dravi razkril pločevinasto streho na nadstrešnici. V obeh primerih so posredovali domači gasilci. Popoldne je veter razkril streho tudi na območju Lenarta, na območju občine Tišina pa je nagnil drevo na električni vod.

Več težav imajo danes tudi na območju občine Zreče. Potem ko je na območju Rogle že zjutraj okoli 1100 odjemalcev nekaj časa bilo brez električne energije, se z izpadom v delu občine ponovno spopadajo v popoldanskem času. Močan veter je dopoldne v Gabrovljah razkril tudi del ostrešja na stanovanjski hiši.

... in poganjal požare

Potem ko se je že v ponedeljek na zahodni polovici Slovenije pojavilo več travniških požarov, so se po podatkih uprave za zaščito in reševanje gasilci tudi danes spopadali s travniškimi požari. Dopoldne je v Šalari v občini Koper gorela trava na površini okoli 3000 kvadratnih metrov, požar pa so pogasili koprski poklicni gasilci.

Požara v naravi sta se danes pojavila tudi na območju občine Kočevje, v bližini industrijske cone v Kočevju pa je dopoldne poleg trave zagorelo še grmičevje, požar na površini okoli 40 kvadratnih metrov pa so gasilci že pogasili.

Ponoči bo naše kraje zajel dež. | Foto: Ana Kovač Ponoči bo naše kraje zajel dež. Foto: Ana Kovač

Ponoči dež, morje lahko poplavlja

Arso je danes objavil tudi opozorilo, da bo v noči na sredo gladina morja glede na astronomsko plimo povišana. Ob sovpadanju z valovanjem morja lahko morje med 22. in 24. uro poplavi nižje dele obale.

Sicer pa Arso poleg vetra za zvečer in ponoči napoveduje oblačno vreme, padavine pa se bodo krepile in zajele vso Slovenijo. V drugi polovici noči in zjutraj lahko tudi zagrmi. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo zjutraj spustila do nadmorske višine okoli 500 metrov, ob močnejših padavinah lahko tudi nižje. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju 7 stopinj Celzija.

Jutri dopoldne bodo padavine od severa ponehale, delno se bo zjasnilo. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13 stopinj Celzija, je še zapisano na spletnih straneh Arsa.

Ne spreglejte