Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 1. 2024,
6.33

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

Natisni članek

Potniški center zastoj zastoj gradbišče

Četrtek, 4. 1. 2024, 6.33

4 mesece

Dunajska cesta zaprta: to je zjutraj pričakalo voznike #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

Ob enih ponoči so začeli podirati južni del nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani, zaradi česar bo cesta na tem območju štiri dni popolnoma zaprta za promet. Kljub temu večjih posebnosti na cestah v prestolnici danes zjutraj ni bilo zaznati. Nekoliko večja gneča je na Tivolski cesti na križišču pri Bavarskem dvoru in na križišču Vilharjeve, Topniške in Šmartinske ceste. 

Začela se je ena najkompleksnejših faz v sklopu gradnje novega Potniškega centra Ljubljana. Promet po Dunajski cesti bo v naslednjih mesecih prilagojen delom, pristojni pa voznike pozivajo k strpnosti.

Tako je videti gradbišče na Dunajski cesti.  | Foto: Srdjan Cvjetović Tako je videti gradbišče na Dunajski cesti. Foto: Srdjan Cvjetović

Popolna zapora bo trajala do 7. januarja, v tem času bo obvoz urejen prek Celovške, Drenikove, Samove in Tivolske ceste ter v obratni smeri. Pešci bodo preusmerjeni prek železniškega podhoda. 

Fotogalerija
1 / 10

Kot kaže, so se na popolno zaporo Dunajske ceste vozniki dobro pripravili, saj, vsaj za zdaj, na cesti ni zaznati večjih posebnosti. Med sedmo in osmo zjutraj je bil obvoz po Samovi in Drenikovi ulici ter Celovški cesti normalno prevozen, nekoliko večja gneča je le na Tivolski cesti na križišču pri Bavarskem dvoru. Tam boste na semaforju čakali nekoliko dlje kot običajno. 

V času jutranje prometne konice smo se sprehodili po mestu in preverili, kakšno je stanje na cestah. Zastoj nastaja na križišču Vilharjeve, Topniške in Šmartinske ceste. 

Fotogalerija
1 / 5

Po 26. juniju se zapore ponovijo

V drugi fazi bosta urejena dva vozna pasova v smeri sever in dva v smeri jug. Ostala bo polna zapora obeh pločnikov, na zahodni strani pa bodo vzpostavili koridor za pešce in kolesarje. Ta faza bo predvidoma trajala do 21. februarja.

V naslednji fazi, predvidoma do konca marca, bodo odprli še dva dodatna pasova, tako da bosta ostala popolnoma zaprta pločnika, trije vozni pasovi po Dunajski cesti pa bodo prevozni. Od aprila do 26. junija bodo ostale še delne zapore pločnikov.

Po tem datumu se bodo vse zapore ponovile zaradi izvedbe del na severni strani nadvoza.

Po Dunajski vsak dan 25 tisoč vozil

Dunajska cesta je sicer v Ljubljani po Celovški druga najbolj obremenjena. Na Celovški dnevno beležijo 35 tisoč vozil, na Dunajski 25 tisoč.

Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića bo življenje okrog železniške postaje v prihodnjih dveh letih in pol izjemno težko in pestro. "Ocenjujem, da bo na tem delu prometna konica praktično cel svetli del dneva. Bomo videli, mogoče nas čaka presenečenje in bomo spoštovali navodila ter se poskušali izogibati temu delu mesta," je dejal na torkovi novinarski konferenci.

Na terenu več policistov

Policija bo v času del poleg rednih patrulj v času prometnih konic v različna križišča napotila dodatne policiste, ki bodo pomagali zagotavljati boljšo pretočnost. Sodelovali bodo tudi mestni redarji in druge ljubljanske službe.

Dunajska cesta
Novice Janković: Dve leti in pol bo življenje okoli železniške postaje izjemno težko #video
podvoz na Dunajski cesti
Novice Po praznikih prometni kolaps, ki se mu bo težko izogniti #foto
Ne spreglejte