Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2012,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 9. 2012, 19.27

8 let

Na Delu se obetajo veliki kadrovski obračuni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorniki Dela so danes poleg odpoklica Giacomellija preklicali tudi pogodbo Goranu Novkoviću. Kadrovska metla bo doletela tudi več urednikov, med drugim odgovorno urednico Romano Dobnikar Šerugo.

Jurij Giacomelli ne bo edina "žrtev" poslovnega in vsebinskega razsula v Delovi hiši. Nadzorniki so ga kot predsednika uprave razrešili tako, kot so lastniki v Laškem napovedali že v začetku septembra. Za sabo pa bo potegnil še nekaj kadrovskih sprememb, ki so po mnenju lastnikov in nadzornikov nujne. Viri v Delovi hiši pravijo, da je bil Giacomelli glede na poslovne grehe, ki jih ima, v resnici razrešen preveč gentlemansko in elegantno, saj bi ga morali s položaja odpoklicati iz krivdnih razlogov. Nadzorni svet ga je že nekaj mesecev prosil in mu na koncu tudi ukazal, da mora pripraviti temeljit sanacijski program, kar pa se ni zgodilo. V tem času je Delo ogromno denarja vložilo v oblikovno prenovo, ki ni dala nobenih rezultatov. Tudi Giacomellijeva izbranka za mesto vodje marketinga Ladeja Godina Košir je bila strel v prazno, saj se je oglaševanje v Delu in njegovih izdajah drastično zmanjšalo.

Delo je v zelo težkem položaju. Naklada nezadržno pada, oglasov je vse manj, zato bi morali to finančno luknjo zakrpati tako, da bi začeli z večjim odpuščanjem zaposlenih; po nekaterih podatkih tudi več kot 20 odstotkov. Na valu krivdnih razrešitev naj bi se tako v prihodnji dneh in tednih znašli tudi odgovorna urednica Romana Dobnikar Šeruga, njena pomočnica Mateja Babič in Veso Stojanov, urednik zunanjepolitične redakcije. Zadnja dva sta znana kot pogrebnika tednika Mag – Stojanov je po razrešitvi prejšnjega odgovornega urednika Silvestra Šurle prevzel njegove naloge, Babičeva pa je bila njegova namestnica. Tudi to je eden večjih grehov Delove hiše, še posebej pa Giacomellija, ki je Babičevo in Stojanova za likvidacijo Maga nagradil tako, da je Babičevo imenoval za pomočnico odgovorne urednice Dela, Stojanova pa za zunanjepolitičnega urednika. Ta likvidacija Maga pa je seveda Delovo hišo ogromno stala.

Nadzorniki pa so danes takoj za odpoklicem Giacomellija preklicali tudi pogodbo, ki jo je ta ne glede na prepoved zaposlovanja sklenil z Goranom Novkovićem. Novković bi moral mandat namestnika odgovorne urednice Dela nastopiti s 1. oktobrom. Nadzorniki naj bi poleg tega zdaj že nekdanjemu predsedniku uprave očitali, da je ne glede na krizo časopisa Delo zaposlil človeka, ki je spravil v težave brezplačnik Žurnal, kar pomeni, da ni imel nobenih referenc za pogodbo in službo, ki mu jo je ponudil Giacomelli.

Ne spreglejte