Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2019,
14.05

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Talum motivacija inovativnost zaposleni

Sreda, 9. 10. 2019, 14.05

4 leta, 6 mesecev

Motivacija v podjetju tudi spodbujanje k inovativnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Eden od prvih izzivov, ki čaka naše podjetnike ob ohlajanju trga in nižji gospodarski rasti, je, kako motivirati delavce, če to s finančnimi sredstvi ni mogoče. Načinov je več - od prostih dni, krajšega delovnika, politike napredovanja, v podjetju na Štajerskem pa dajejo velik pomen inovativnosti in zaposlene spodbujajo k predlaganju različnih idej.

Eno od podjetij, ki je pri motiviranju zaposlenih izvirno, je Talum. Svoje zaposlene so že osmič nagradili s posebnimi priznanji za inovativnost. Čeprav je podjetje, ki zaposluje 10 tisoč ljudi, zaradi turbulenc na globalnem trgu lani imelo manjši dobiček, jim ob motiviranem razvojnem oddelku velikih ciljev ne manjka. V navdih jim je bila zgodba uspešnega športnika, fotomodela in podjetnika Alena Kobilce.

"S tem krepimo kulturo inovativnosti v podjetju. Štirideset odstotkov zaposlenih že aktivno sodeluje pri dajanju predlogov, več kot 3.300 se jih je zbralo v tekočem letu," je povedal Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma.

Talum PR
Novice 7. Dan inovativnosti v Talumu - inovativnost ključen del poslovne strategije

Marko Drobnič Talum | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

"S tovrstnimi dnevi dajemo pomen zaposlenemu, človeku, ki čuti pripadnost, ki daje predloge. Pomembno je to, da dajemo človeku občutek, da je pomemben, sestavni del mozaika naše uspešne zgodbe," je še dodal Drobnič.

Novice V Talumu resno načrtujejo vstop v lesno branžo

Kobilica: Neuspehi niso nujno slabi

V življenju lahko pridejo tudi neuspehi, ki niso nujno slabi, je poudaril Alen Kobilica, ki je bil v Talumu gost Kolesja idej, kakor so poimenovali letošnje dneve inovativnosti. Kobilico so v podjetju gostili zaradi njegovih vrednot, načina premagovanja ovir in podjetniške žilice, je pojasnil Drobnič, ki je prepričan, da lahko tudi z njim najdejo v prihodnosti morebitno skupno pot.

"Ko se pojavijo neuspehi, kakšni porazi, se mi zdi, da človek naredi napredek. Tudi pri športu pogledaš, zakaj se ti je to zgodilo. Zdi se mi, da začneš malo analizirati in s tem poskušaš biti vedno boljši," je dejal podjetnik Alen Kobilica.

Talum | Foto:

Letos so predlagatelji v Talumu razmišljali o robotizaciji, avtomatizaciji v želji po večji produktivnosti oziroma bolj racionalnih procesih, je povedal Stanislav Kores, vodja strateškega razvoja.

Gospodarska korist, ki so jo tako dosegli letos, je ocenjena na 600 tisoč evrov. Pomemben dejavnik, ki ga navedel Alen Kobilica, pa je tudi moštveni duh.

"Vsak ima svoje znanje in skupek naših znanj se potem kaže v končnem produktu," je dejal Kobilica in dodal, da morajo biti zaposleni tisti, ki podjetje ženejo naprej.

Novice Talum po cenejšo električno energijo v tujino
Ne spreglejte