Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Torek,
18. 10. 2016,
4.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Predlagaj županu Moravče Martin Rebolj

Torek, 18. 10. 2016, 4.20

6 let, 7 mesecev

Predlagaj županu

Moravški otroci bodo varneje hodili v šolo

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avtobusna postaja Moravce

Ministrstvo za infrastrukturo obljublja avtobusno postajališče, ki bo predvsem za šolarje v moravški občini pomenilo varnejšo pot v šolo in domov.

V prvih septembrskih dneh slišimo veliko besed o varni poti v šolo za naše šolarje. Hitro pa opozorilne znake v bližini šol umaknejo in pozabimo na vse pametne besede o varnosti. Na nas se je obrnila mamica iz Moravč, ki si želi varnejšega avtobusnega postajališča za svoje otroke: "Kdaj se bo ukrepalo z ureditvijo avtobusnih postajališč za otroke? Njihova pot v šolo ni varna. Nepregledni ovinek na levi (z mostu) je smrtno nevaren." Moravškemu županu Martinu Rebolju predlaga posek drevja ob strugi Drtijščice za boljšo vidljivost, postavitev prometnih znakov za omejitev hitrosti, avtobusno postajo ter znak otroci na cesti in ureditev postajališča za avtobus pred mostom.

Direkcija za infrastrukturo obljublja prvič

Moravški župan Rebolj nam je odgovoril, da je odsek ceste, ki ga opisuje bralka, državna cesta v pristojnosti direkcije za infrastrukturo. Občina je s problematiko seznanila direkcijo, ki je opravila terenski ogled in občino Moravče že leta 2015 obvestila o svojih načrtih:

"Omejitev hitrosti se ne bo predvidela. Prometno varnost je mogoče izboljšati z umestitvijo površin za pešce na območju avtobusnih postajališč. S tem ukrepom (gradnja površin za pešce) se vizualno zoži vozišče. Voznika se kanalizira, kar ima za posledico znižanje hitrosti vozil.

Obveščamo vas, da smo projekt izboljšanja prometne varnosti na krajših odsekih v križišču (ureditev avtobusnega postajališča, ureditev površin za pešce, ureditev prehoda za pešce (če bo ta upravičen) in ureditev cestne razsvetljave) ob regionalni cesti Želodnik–Drtija  in ob regionalni cesti Drtija–Izlake uvrstili v načrt direkcije za infrastrukturo za leto 2016." 

Ministrstvo za infrastrukturo spet obljublja avtobusno postajališče, tokrat naj bi bilo končano leta 2017.  | Foto: Ministrstvo za infrastrukturo spet obljublja avtobusno postajališče, tokrat naj bi bilo končano leta 2017.

Direkcija za infrastrukturo obljublja drugič

Ker se leto 2016 počasi izteka, smo se obrnili na ministrstvo za infrastrukturo, ki ga vodi Peter Gašperšič, in jih vprašali, kdaj bodo zgradili postajališče.

Odgovorili so nam: "V pripravi je projektna naloga, ki bo podlaga za oddajo naročila za izdelavo izvedbene dokumentacije za posege na državni cesti, ki je dokumentacija, na osnovi katere je mogoče izvesti poseg na terenu. Konkretno gre za naslednje predvidene ukrepe:

· ureditev vseh elementov cest v skladu z izbrano projektno hitrostjo,

· ureditev križišča,

· obnovitev obstoječe voziščne konstrukcije na celotnem območju obdelave,

· ureditev odvodnjavanja z vsemi pripadajočimi objekti,

· ureditev para avtobusnih postajališč Drtija,

· ureditev površin za pešce,

· ureditev cestne razsvetljave in

· ureditev prometne signalizacije in prometne opreme.

Direkcija za infrastrukturo bo še v letošnjem letu pristopila k izboru ponudnika za izdelavo izvedbene dokumentacije, ki bo osnova za pridobitev potrebnih zemljišč ter samo izvedbo, ki je predvidena v letu 2017."

Samo da nam ne bo treba konec drugega leta spet spraševati, zakaj ni avtobusnega postajališča. Če bodo na ministrstvu tokrat izpolnili svoje obljube, bodo moravške ceste drugo leto res varnejše.

Pišite nam

Če imate tudi vi podoben problem oziroma želite župana ali županjo opozoriti na pomanjkljivosti v vaši občini, nam pišite na predlagajzupanu@tsmedia.si

 

Ne spreglejte