Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2017,
10.45

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Natisni članek

Miro Cerar migranti Varnost

Sreda, 4. 1. 2017, 10.45

7 let, 3 mesece

Miro Cerar: Migracije ostajajo velik izziv, še posebej v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

2

Foto: STA

Svet se sooča z zaostrenimi varnostnimi razmerami, pri čemer so migracije med ključnimi izzivi, je v nagovoru na letnem posvetu slovenske diplomacije dejal premier Miro Cerar.

Kot je dejal, številni teroristični napadi, ki so zamajali občutek varnosti, terjajo odločen in učinkovit odziv mednarodne skupnosti s ciljem zaščite temeljnih civilizacijskih vrednot, človekovih pravic in svoboščin. To zahteva posebno budnost pristojnih služb in njihovo intenzivnejše sodelovanje. "Tu je in mora biti še naprej aktivna tudi Slovenija," je poudaril.

Množične migracije po Cerarjevih besedah še naprej ostajajo velik izziv za celotno mednarodno skupnost. "Slovenija je pri tem med posebej izpostavljenimi državami, zato smo na ta pojav še posebej pozorni," je dejal.

Cerar: Moramo upoštevati svoje integracijske sposobnosti

EU mora še naprej izkazovati solidarnost, odgovornost in človečnost pri obravnavanju vprašanja migracij, hkrati pa upoštevati svoje integracijske sposobnosti ter zagotoviti nadzorovan in varen vstop tistim migrantom, ki izpolnjujejo jasno določene pogoje, je poudaril predsednik vlade Miro Cerar.

SDS zakon o tujcih zagotovo podprla, če ...
Svet za nacionalno varnost danes razpravlja o oceni ogroženosti Slovenije z vidika mednarodnega terorizma, na mizi pa ima tudi predlog novele zakona o tujcih. Z izjemo poslanca SDS Branka Grimsa, ki je ocenil, da se ukrepi sprejemajo prepočasi in prepozno, so se udeleženci sestanka ob prihodu na zasedanje medijem izognili.

Rešitve, ki jih je v noveli zakona o tujcih predlagalo ministrstvo za notranje zadeve, se po Grimsovem mnenju sprejemajo prepočasi in prepozno, kar da je "staro pravilo, ko ima levica vlado". Take rešitve bi morale biti sprejete že davno tega, saj so edine logične, je ocenil v izjavi novinarjem ob prihodu na sejo sveta za nacionalno varnost, ki se je Grims udeležuje kot predstavnik največje opozicijske stranke.

Zagotovil je, da bi SDS zakon o tujcih zagotovo podprla, če bi imel ustrezne rešitve.

 

Ne spreglejte