Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 2. 2020,
8.37

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,98

68

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Zdravko Počivalšek Ksenija Klampfer SMC

Ponedeljek, 10. 2. 2020, 8.37

4 leta, 2 meseca

Razkol v SMC, ministrica izstopila iz stranke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,98

68

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je odstopila s položaja podpredsednice SMC in izstopila iz stranke. Za to se je odločila zaradi nezadovoljstva in nestrinjanja z vodenjem stranke, še posebej v času po odstopu predsednika vlade, je zapisala v pismu, ki ga je v nedeljo poslala predsedniku SMC Zdravku Počivalšku.

"Vedno sem verjela, da so rezultati dela tisto, kar politiku daje verodostojnost, s katero lahko stopi pred ljudi. S svojo ekipo sem kljub manjšinski vladi uspešno zaključila številne projekte," je navedla. Ob tem je po poročanju STA med drugim omenila ohranitev socialne varnosti, dvig minimalne plače, dvig materinskega, očetovskega in starševskega nadomestila ter starševskega dodatka, ustavitev padanja pokojnin in dvig odmernega odstotka, pa tudi ukrepe na trgu dela. "Menim, da smo opravili veliko dobrega za ljudi, prav gotovo pa je ostalo še veliko izzivov," je v pismu, ki ga je posredovala STA, navedla Klampferjeva. Verjame, da so našteti rezultati lahko v ponos SMC.

Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek odgovarja: Loputanje z vrati je politično nezrelo #video

"Pogovor s Počivalškom razkril, da delo ni cenjeno"

"Žal pa v naši stranki niso vsi takšnega mnenja. Kot kaže, tudi ti ne, spoštovani predsednik. Najin pogovor tistega jutra, tik pred odstopom predsednika vlade, je razkril marsikatero pomanjkljivost v delovanju stranke," je zapisala v pismu Počivalšku. Po njenih besedah je pogovor razkril tudi, da delo ni cenjeno, "bolj od dela namreč šteje populizem", piše STA.

Janez Janša Marjan Šarec
Novice SDS Šarcu grozi s tožbo, če ne prekliče izjav

Cerar: Če bo vlado vodil Janša, v njej ne bom sodeloval

Minister za zunanje zadeve Miro Cerar pa je v pismu predsedniku SMC Počivalšku napisal, da v primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom predsednika SDS Janeza Janše, v njej ne more sodelovati. "V takšni politiki ne nameravam biti," je zapisal v pismu. Več preberite v spodnjem članku.

Miro Cerar
Novice Cerar: Če bo vlado vodil Janša, v njej ne bom sodeloval #video

Zdravko Počivalšek | Foto: STA , Foto: STA ,

Razmerje v državnem zboru ostaja nespremenjeno

Stranka SMC je po odstopu predsednika vlade Marjana Šarca prejšnji teden začela pogajanja o oblikovanju nove vladne koalicije s strankami SDS, NSi in DeSUS. Izstop Klampferjeve sicer ne bo vplival na razmerja v državnem zboru, saj Klampferjeva na volitvah leta 2018 ni bila izvoljena za poslanko.

Počivalšek se nagiba k novi koaliciji s SDS, NSi in DeSUS

Šarec je sicer takoj po odstopu SMC ponudil sodelovanje na prihodnjih predčasnih volitvah, vendar je predsednik SMC Zdravko Počivalšek bolj naklonjen oblikovanju nove koalicije. Javnomnenjske ankete namreč kažejo, da bi lahko stranka na novih volitvah ostala pred vrati parlamenta. 

Ne spreglejte