Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 4. 2015,
7.12

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

marketing

Petek, 10. 4. 2015, 7.12

6 let, 8 mesecev

Marketing - mešanje megle ali recept za uspeh?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marketing je beseda, ki vzbudi mnogo asociacij. Mnogi menijo, da je nujno zlo, drugi poudarjajo nujnost kreativnega marketinga, ki predstavlja vez med podjetjem in javnostjo. Kje je resnica?

Razkrita bo na 8. zaporedni največji slovenski študentski marketinški konferenci Fanfari. Študentska sekcija Društva za marketing Slovenije Fanfaro organizira že osmo leto zapored, letos pa bo potekala v sredo, 15. aprila, v Festivalni dvorani v Ljubljani. Dogodek ni namenjen le izobraževanju študentov, temveč vsem, ki se z marketingom srečujejo na poslovnem področju ali jih marketinško področje zanima.

Rdeča nit letošnje Fanfare bo prepletala na prvi pogled različni, a neločljivi plati marketinga - analitično in kreativno. Vse prepogosto prihaja do zanemarjanja pomembnosti merljivosti, saj je pozornost usmerjena na iskanje inovativnih idej. Snovanje kreativnih kampanj ni dovolj, saj morajo te svojo uspešnost dokazati v številkah. Marketing je učinkovit le, ko umetnost in znanost hodita z roko v roki. Šele takrat nastanejo zgodbe o uspehu.

Na pomembnost obvladovanja tako kreativne kot analitične plati opozarjajo tudi govorci na letošnji Fanfari, strokovnjaki na področju marketinga. "Časov, ko smo marketing enačili z vedeževanjem ... pardon, oglaševanjem, je konec. Danes se vsaka investicija v marketing začne in konča pri podatkih in projekcijah. Osredotočenje Fanfare na odgovornost in merljivost marketinga je verjetno najboljša novica za slovenski marketing v zadnjih letih, gospodarstvo krvavo potrebuje novo generacijo," pravi eden izmed letošnjih govorcev Fedja Hvastija, vodja strategije v podjetju FrodX. Poleg njega bodo mite o neoprijemljivosti marketinške znanosti razbijali domači in tuji strokovnjaki. Svoje bogate izkušnje bodo z udeleženci tako delili še Andraž Štalec (Red Orbit), Janja Božič Marolt (Mediana), Tonči Klarić (Proximity Zagreb), Rodolphe Jounot (BrainJuicer), Filip Muki Dobranić (Luna TBWA), Tina Cipot (Lidl), Špela Žorž (Grey Ljubljana), Petra Kalan Lubajnšek (Medex) in Luka Uvodić (Optika Clarus).

Skrivnosti uspešnega prepletanja umetnosti in številk bodo razkrite le tistim, ki si bodo pravočasno zagotovili svoj sedež na Fanfari. Posamezna kotizacija znaša 23 evrov, v primeru, da se prijavijo štirje marketinški navdušenci skupaj, pa le 17,25 evra. Cena vključuje zajtrk, kosilo, goodie bag in vabilo na tradicionalni Fanfarin afterpARTy, kjer bodo za ustvarjanje nepozabnih spominov poskrbeli skupina Clemens in The Gentlemen ter DJ Dey. Postanite del osme Fanfarine zgodbe in se prijavite na: http://www.fanfara.net/prijava/.

Foto: DMS

Ne spreglejte