Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
12.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,18

16

Natisni članek

SLS Marjan Podobnik Marko Zidanšek

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 12.23

6 let, 6 mesecev

Marjana Podobnika vrgli iz stranke SLS #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,18

16

Na podlagi podanih argumentov smo ugodili pritožbi Izvršilnega odbora SLS, Marjan Podobnik je z današnjim dnem izključen, je odločilo razsodišče stranke SLS.

Predsednik SLS Marko Zidanšek današnjo odločitev razsodišča stranke vidi kot priložnost za prenovo na desnem političnem polu. Sam znotraj stranke čuti trdno podporo, odločitev pa vidi tudi kot sporočilo članov, da se ne gredo zakulisnih igric.

Spor Zidanšek - Podobnik

Izvršilni odbor je julija izključitev Marjana Podobnika, ki je bil pripravljen znova prevzeti vodenje stranke, predlagal zaradi domnevnih kršitev strankinega statuta in kodeksa etičnega ravnanja. Kršil naj bi člene, ki govorijo o "obrekovanju najvidnejših predstavnikov SLS v medijih, nespoštovanju in kršenju sklepov najvišjih organov SLS in vplivu javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti".

O Podobnikovi izključitvi je v začetku avgusta najprej odločal občinski odbor SLS v Velikih Laščah kot pristojni odbor, a se za ta korak ni odločil. Podobnik je bil sicer član tega odbora.

Izvršilni odbor SLS se je glede tega pritožil na razsodišče SLS. Razsodišče je o tem spregovorilo v petek, a so potrebovali dodatno mnenje statutarno-pravne komisije. Po njegovi pridobitvi so danes nadaljevali korespondenčno sejo in s štirimi glasovi za ter enim proti sklenili ugoditi pritožbi izvršilnega sveta.

Podobnik obžaluje izključitev iz SLS

Nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik obžaluje današnjo odločitev razsodišča stranke, da ga izključijo iz svojih vrst. S to odločitvijo stranki niso naredili dobre usluge, je dejal Podobnik, ki ga izključitev iz stranke sicer ni presenetila.

Bogovič: Izključitev Podobnika je bil nujen ukrep

Izključitev Podobnika iz SLS je bil nujen ukrep, je ocenil nekdanji predsednik te stranke in evropski poslanec Franc Bogovič. V zadnjem času se je namreč zgodilo veliko kršitev in škodovalo ugledu stranke, pravi Bogovič, ki vzroke za izključitev vidi tudi v sporih iz 90. let.

Ne spreglejte