Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 1. 2014,
13.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Fištravec Maribor investicija

Ponedeljek, 6. 1. 2014, 13.01

8 let

Mariborski župan Fištravec se hvali, da je Kuvajtčanom prodal gradbeno luknjo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborski župan je po lastnih besedah prepričal kuvajtskega investitorja, da bo za 20 milijonov evrov zgradil visokošolsko ustanovo v Mariboru, šolnina bo znašala 20 tisočakov letno.

Mestni občini Maribor in podjetju za projektiranje ZIM je po lastnih besedah uspelo prepričati tujega investitorja v nakup gradbene jame na lokaciji propadlega projekta MAKS. Tam bi investitor zgradil moderni visokošolski center.

Mariborski župan Andrej Fištravec je ob koncu novembra 2013 odpotoval na dvodnevni obisk v Kuvajt, kjer mu je po lastnih besedah uspelo prepričati investitorja Hilala Arnaouta v nakup zemljišča v višini 610 tisoč evrov in poznejšo investicijo v predvideni višini 20 milijonov evrov.

Za projekt visokošolskega centra naj bi potrebovali približno tri leta. Investitor pojasnjuje, da bodo gradila domača podjetja, v administraciji visokošolskega centra bodo zaposleni iz Maribora, akademski kader pa bo prihajal iz Slovenije.

Investitor bo na tej lokaciji zgradil moderni visokošolski center, ki bo deloval na osnovi izvajanja licenčnega študijskega programa, najverjetneje iz ameriškega ali kanadskega področja. Predvideno je, da bo na tej visokošolski ustanovi študiralo okoli dva tisoč študentov, ki bodo iz tujine. Šolnina pa bo predvidoma znašala med 15 in 20 tisoč evri letno, so še sporočili z MOM.

Investitor je tudi poudaril, da koncept visokošolske ustanove, ki bo začela delovati v Mariboru ob koncu leta 2016, ne predstavlja konkurence obstoječim visokošolskim zavodom v Sloveniji, temveč priložnost. Poudaril je tudi, da objekt ne bo namenjen izvajanju verske dejavnosti.

Ne spreglejte