Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2024,
9.27

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

Natisni članek

odstop vožnja pod vplivom alkohola vinjen voznik Saša Arsenovič Maribor Gregor Reichenberg

Ponedeljek, 8. 1. 2024, 9.27

3 mesece, 2 tedna

Mariborski podžupan zaradi vožnje pod vplivom alkohola ponudil odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33
Gregor Reichenberg (levo) in Saša Arsenovič | Gregor Reichenberg (levo) funkcijo podžupana Mestne občine Maribor za področje arhitekture in prostora nepoklicno opravlja od prve izvolitve Saše Arsenoviča za župana leta 2018. | Foto STA

Gregor Reichenberg (levo) funkcijo podžupana Mestne občine Maribor za področje arhitekture in prostora nepoklicno opravlja od prve izvolitve Saše Arsenoviča za župana leta 2018.

Foto: STA

Mariborski podžupan Gregor Reichenberg je zaradi vožnje pod vplivom alkohola ponudil odstop s funkcije, poroča Večer. Reichenberga so policisti ustavili 31. decembra na Meljski cesti v Mariboru in mu odredili test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko mejo 0,24 miligrama.

Policisti so Gregorju Reichenbergu izdali plačilni nalog za 600 evrov in mu izrekli osem kazenskih točk ter za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Reichenberg je za časnik Večer dejal, da obžaluje vožnjo pod vplivom alkohola, mariborskemu županu Saši Arsenoviču pa je ponudil svoj odstop. Po navedbah Večera ni znano, ali bo Arsenovič odstop sprejel.

Reichenberg funkcijo podžupana Mestne občine Maribor za področje arhitekture in prostora nepoklicno opravlja od prve izvolitve Arsenoviča za župana leta 2018.

Tesla nesreča
Novice Nadzornik v mariborskih javnih podjetjih opit povzročil nesrečo in odstopil z vseh funkcij

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je decembra odstopil tudi nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor Damijan Škrinjar, ki mu je test alkoholiziranosti po prometni nesreči izmeril 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Škrinjar je kmalu po Večerovem razkritju odstopil z vseh nadzorniških funkcij javnega holdinga.

Ne spreglejte