Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 11. 2015,
19.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Andrej Fištravec Gregor Pivec

Četrtek, 12. 11. 2015, 19.40

7 let, 12 mesecev

Mariborska opozicija onemogočila sejo mestnega sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Opozicija v mariborskem mestnem svetu je zavrnila dnevni red v celoti in tako onemogočila začetek novembrske seje sveta.

Zavrnitev dnevnega reda je povzročila odločitev mariborskega župana Andreja Fištravca, da na dnevni red seje mestnega sveta ne bo uvrstil glasovanja o spremenjeni sestavi Kviaza.

Brez sporazuma Koordinaciji svetniških skupin ta teden ni uspelo doseči sporazuma glede spremenjene sestave Kviaza zaradi spremenjenih razmerij moči v mestnem svetu, župan Fištravec pa danes na dnevni red seje ni želel uvrstiti opozicijskega predloga, da bi o tem odločali kar na sami seji.

Mestni svetnik SDS Renato Škerbinc je v imenu 25 mestnih svetnikov predlagal, da na dnevni red seje uvrstijo odločanje o spremenjeni sestavi Kviaza, saj so na zadnji seji v zvezi s tem sprejeli sklep, da bodo o tem odločali naslednjič.

Fištravec proti predlogu opozicije Če so še na zadnjem sestanku svetniških skupin terjali pet mest v Kviazu za opozicijo in le dva za koalicijo, so bili tokrat pripravljeni podpreti županov predlog, ki je predlagal razmerje 4:3.

A Fištravec se je temu uprl, ker da po poslovniku vsebine v zvezi s Kviazom na sejo predlaga župan. Čeprav ga veseli, da so sprejeli njegov predlog, se bodo o njem najprej pogovorili na že sklicani novi četrtkovi seji koordinacije svetniških skupin.

Župan končal sejo Po dobri uri prepričevanja je Fištravec vztrajal pri svojem, prvi mož mariborske SDS Gregor Pivec pa je v imenu opozicije napovedal, da ne bodo podprli dnevnega reda. Pri glasovanju so svojo napoved tudi uresničili, tako da županu ni preostalo drugega, kot da sejo zaključi.

Ob koncu je le še dejal, da gre sicer za povsem legalno možnost, ki jo je opozicija izkoristila, a da je s tem tudi pokazala, da ni za konstruktivno delovanje mestnega sveta, predvsem pa, da to ni delovanje v korist mesta Maribora.

Ne spreglejte