Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2018,
7.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kanabis Fortrade PR članek

Torek, 11. 12. 2018, 7.00

5 let, 4 mesece

MANIJA PO AKCIJAH: Eksplozivna rast cen akcij podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kanabisa

Oglasno sporočilo

Zaradi legalizacije marihuane v Kanadi se je zgodil niz javnih ponudb (IPO) podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kanabisa, njihove akcije pa dosegajo skoraj neverjetno, eksplozivno rast. Akcije podjetja Canopy Growth Corp tako dosegajo več kot 500-odstotno rast, akcije podjetja Tilray Inc., ki je prvo javno ponudbo izpeljalo julija, pa so narasle že za več kot 100 odstotkov. Val ameriških podjetij, ki se odločajo za začetne javne ponudbe na kanadskih trgih, je pritegnil pozornost na ta sektor. To lahko povzroča izjemno veliko rast.

Kanabis Fortrade | Foto:

Posredniška hiša Fortrade vsem bralcem Siol.net ponuja ekskluzivno priložnost, da med prvimi na svetu trgujejo s ceno akcij (tako imenovani CFD) podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo kanabisa. Poleg edinstvene priložnosti za trgovanje s trenutno najbolj iskanimi akcijami je Fortrade za vse bralce pripravil poseben vodnik Trije koraki za trgovanje s ceno akcij kanabis podjetij, ki ga lahko prevzamete tukaj.

Kanabis Fortrade | Foto:

Spodaj je podrobnejši pregled rasti cen akcij kanabis podjetij od 30. oktobra do 2. novembra letos:

Ime podjetja

Borzni simbol

Rast cene akcij 30. 10.- 2. 11.

Aurora Canabis

#AURORA

27,17 %

Cronos Group

#CRONOS

23,81 %

Canopy Growth Corp

#CGC

16,54 %

GW Pharmaceuticals

#GWPH

13,05 %

Tudi Evropejci želijo kos te pogače. Dansko podjetje StenoCare je namreč prejšnji teden dalo svoje delnice na borzni seznam, s čimer je postalo prvo podjetje v Evropi, ki je unovčilo zanimanje vlagateljev v industriji marihuane. Cena akcije tega podjetja se je potrojila, odkar se je 26. oktobra prvič pojavilo na dansko-švedski borzi.

Vodnik Trije koraki za trgovanje s ceno akcij kanabis podjetij lahko prevzamete tukaj.

Kanabis Fortrade | Foto:

Ob legalizaciji marihuane kanadska vlada upa, da bo dobila velik del pogače na trgu, ki naj bi po poročilu Deloitte znašal od 4,9 do 8,7 milijarde dolarjev na leto. Posel, povezan z marihuano, se je znatno povečal tudi v Kaliforniji. Po BDS Analytics bo licencirana prodaja marihuane letos verjetno dosegla 3,4 milijarde dolarjev. Zakonita prodaja predstavlja le majhen del ocenjenega celotnega potencialnega povpraševanja po kanabisu v Združenih državah Amerike, ki se giblje od 50 do 55 milijard dolarjev, vključno s povpraševanjem na črnem trgu.

Fortrade v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 86,59 odstotka maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Premisliti morate, ali razumete, kako deluje CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, sicer ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse kliente, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. Ta material ne predstavlja ne ponudbo, ne povpraševanje, ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema kakršnekoli odgovornosti ne za katerokoli uporabo teh komentarjev ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Ni nobenega zagotovila in jamstva glede točnosti ali popolnosti teh podatkov, zato vsaka oseba, ki se ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasne vsebine je Fortrade. 

Ne spreglejte