Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 13.49

8 let

Mali princ ostal brez pogodb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Velenjski samski dom, s katerim je upravljalo Humanitarno društvo Mali princ, je 19. maja spet prevzela stečajna upraviteljica Vegrada, Alenka Gril.

Spomnimo, da je celjsko sodišče decembra lani njen predlog, da ga odda v najem in tako vsaj malo ohrani za upnike iz stečajne mase, potrdilo.

V najem so ga dali Malemu princu, ki pa mu zdaj pogodbe niso podaljšali in ga vzeli nazaj. Za svojega pooblaščenca v njem je stečajna upraviteljica imenovala Mija Marjanovića, hkrati pa najemnino v njem iz 90 evrov znižala na 70 evrov.

Zavetišče in javna kuhinja delujeta nemoteno

Z Malim princem je imela Mestna občina Velenje sklenjeno pogodbo o zagotavljanju prehrane za potrebe javne kuhinje in sklenjen dogovor o medsebojnih obveznostih pri namestitvi v Zavetišču za brezdomce. Oboje so prekinili. Zavetišče za brezdomce bo Mestna občina Velenje na isti lokaciji ohranila v sodelovanju s Centrom za socialno delo, ki je v ta namen že pridobil štiri delavce preko programa javnih del. Z vodjo zavetišča bodo sklenili delovno razmerje, morebitne dodatne kadre pa bodo zaposlili preko programov usposabljanja. Javno kuhinjo pa bodo zagotavljali v sodelovanju z drugim izvajalcem (Gostinstvo Celje). Delovanje zavetišča za brezdomce in delovanje javne kuhinje potekata nemoteno, zagotavljajo v Mestni občini Velenje.

Dnevno s toplim obrokom pomagajo 60 osebam

Od januarja do marca letos je ta Malemu princu za delovanje javne kuhinje namenila dobrih 6.500 evrov, za zavetišče za brezdomce pa slabih 950 evrov. Dnevno se v javni kuhinji prehranjuje 60 socialno ogroženih občank in občanov mestne občine, v zavetišču pa trenutno biva 19 oseb, od tega 11 Velenjčank in Velenjčanov, drugi so iz okoliških občin. V Vegradovem samskem domu na Cesti Simona Blatnika pa je bilo po februarskih podatkih nastanjenih 120 delavcev. Koliko jih je danes, bo pokazal popis. Stanovalci se morajo namreč prijaviti pooblaščencu, ki pravi, da samski dom ne more biti hiša odprtih vrat. O dogajanju smo se želeli pozanimati tudi pri generalnem sekretarju malega princa, Igorju Kristlu, a se tudi nam, podobno kot drugim, ni oglasil.

Ne spreglejte