Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2017,
13.29

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Zdravko Počivalšek ARSO Magna Steyr

Torek, 27. 6. 2017, 13.29

6 let, 10 mesecev

Magna Arsu do roka odgovorila na pripombe stranskih udeležencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Magna | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kanadsko-avstrijska avtomobilska multinacionalka Magna je do predvidenega roka, ki se je iztekel v ponedeljek, oddala odgovore na vprašanja in pripombe dvanajstih strank, ki jim je agencija za okolje dodelila status stranskega udeleženca v postopku pridobivanja okoljevarstvenega soglasja. Kot so povedali na Arsu, morajo odgovore še preučiti.

Na Arsu so ob tem dodali, da bodo v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku razpisali ustno obravnavo, na katero bodo poleg omenjenega investitorja, ki želi postaviti novo tovarno na območju proizvodne cone Hoče, vabljeni tudi vsi stranski udeleženci.

"Na ustni obravnavi bodo imeli tako nosilec nameravanega posega kot tudi stranski udeleženci možnost, da se izrečejo o vseh dejstvih in okoliščinah, ki so pomembne za odločanje, in o zahtevah stranke z nasprotnim interesom," je pojasnil Andrej Vuga in dodal, da v tem trenutku še ne morejo napovedati, kdaj bo končan postopek izdaje okoljevarstvenega soglasja.

V postopku kar 72 strank

Za status stranke v postopku je do roka zaprosilo kar 72 organizacij in posameznikov, priznali pa so ga desetim, občini Miklavž ter enemu od lastnikov zemljišč Radu Lobniku.

Med nevladnimi organizacijami so status pridobili Umanotera, Inštitut za politike prostora, društvo Focus, Inštitut za trajnostni razvoj, društvo Ekologi brez meja, CIPRA Slovenija društvo za varstvo Alp, društvo Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije, Zveza ekoloških gibanj, Društvo za ekonomiko energetike in ekologijo ter Alpe Adria Green.

Vsi z izjemo zadnjega, registriranega na Jesenicah, imajo sedeže v Ljubljani, zdaj pa bodo v okviru upravnega postopka lahko sodelovali na ustni obravnavi s podajo pripomb in mnenj ter imeli pravico do pritožbe na izdano odločbo.

Ključna je pridobitev okoljevarstvenega soglasja

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je prejšnji teden dejal, da je trenutno za celoten projekt ključna prav pridobitev okoljevarstvenega soglasja, ob tem pa dodal, da verjame, da bodo naredili vse, da udeležence v tem procesu skozi razpravo prepričajo, da je vse v skladu z zakonodajo. Roka za okoljevarstveno soglasje Magna po njegovih besedah ni postavila. Pogovarjali so se sicer o okvirnih rokih, a tega ne bodo dosegli, je dodal.

Ne spreglejte