Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2014,
12.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljudmila Novak desnica

Četrtek, 12. 6. 2014, 12.57

8 let

Ljudmila Novak za skupen program na desnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predsednica NSi Ljudmila Novak na vprašanje, ali bi lahko prihodnjo vlado vodil Janez Janša, odgovarja: "Predsednik vlade je lahko vsakdo, če mu to dopušča zakon in če dobi podporo volivcev."

Nova Slovenija je drugima dvema strankama na desnem polu, SLS in SDS, poslala svoj akcijski načrt za oživitev gospodarstva. Kot pravi predsednica NSi Ljudmila Novak, bi moral biti na prihajajočih predčasnih volitvah odločilen dober program, ki bi Slovenijo potegnil iz krize.

"Odločili smo se, da k sodelovanju povabimo programsko sorodne stranke, predhodno SLS, danes tudi SDS, saj smo v bistvenih točkah, predvsem na področju gospodarstva, sorodni. Odprti smo za vse tiste, ki bi v našem programu videli možnost, da se mu pridružijo," pravi Novakova.

Predsednica NSi poudarja, da gre za programsko uskladitev in da zdaj čakajo na potezo SDS. Na vprašanje, ali bi lahko prihodnjo vlado, če bi desnica dobila večino, vodil prvak SDS Janez Janša, Novakova odgovarja: "Predsednik vlade je lahko vsakdo, če mu to dopušča zakon in če dobi podporo volivcev." Ob tem pravi, da si v prihodnji koaliciji želi, če bodo v njej, dober in spoštljiv odnos, saj ti denimo v drugi Janševi vladi niso bili najboljši.

V ospredje postavljajo gospodarski program Novakova poudarja, da so v NSi že pred časom pripravili gospodarski program, ki odgovarja na vse zahteve, ki jih je Evropska komisija priporočila naši državi: "Ponujamo nekaj novega, konkretne rešitve z reformami, ki so potrebne za Slovenijo."

Koalicija z SD ni mogoča Novakovo je na sestanek povabil tudi predsedujoči SD Dejan Židan. Novakova pravi, da bo na sestanek šla, a da je SD programsko izjemno različna stranka. "Če primerjam naša stališča do določenih tem, smo različni, tako da koalicija ni verjetna oziroma je nemogoča, ker sta programa različna."

Kaj lahko ponudi Cerar? In kako komentira, da je na prvem mestu nekaterih javnomnenjskih raziskav stranka Mira Cerarja, ki je bila ustanovljena pred dobrim tednom dni? "Nove stranke so dobrodošle, vendar samo nov obraz ni dovolj za reševanje Slovenije," pravi Novakova, ki meni, da bo ta podpora verjetno počasi splahnela na soočenjih, ko bodo v ospredje postavljeni programi strank. "Miro Cerar je spoštovan strokovnjak, ki pa nima političnih izkušenj."

Ne spreglejte