Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
16.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 16.04

8 let

Ljubljana razmišlja o taksi za vstop v mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Določeno število voznikov se bo ob uvedbi vinjet izognilo avtocestam in bodo iskali lokalne ceste, kar bo pomenilo še večji pritisk na Ljubljano, je prepričan ljubljanski župan Zoran Janković.

Na novinarski konferenci je pojasnil, da resno razmišljajo o uvedbi takse oz. vinjete za vstop v Ljubljano, ko bodo ob vseh vpadnicah uredili P+R parkirišča. Letos takse še gotovo ne bo Omenjene novosti letos zagotovo še ne bodo uvedli, je pojasnil župan. Medtem bodo še enkrat preverili rezultate, ki jih beležijo v Londonu in Stockholmu, saj naj bi se prihod vozil v mesto zmanjšal za 20 odstotkov. V Londonu je po Jankovićevih besedah za vsak vstop treba plačati skoraj 10 funtov, tovorna vozila pa morajo za vstop v središče Londona plačati 125 funtov.

Če se res prihod vozil v mesto zmanjša za 20 odstotkov, potem ima to nek smisel, je dejal župan. Dodal je, da bodo sredstva namenili v posebni sklad za izgradnjo cestne infrastrukture. Pred tem pa želi župan uresničiti nekaj projektov v javno-zasebnem partnerstvu s stanovalci za izgradnjo garažnih hiš v spalnih naseljih pod zemljo.

Janković: Vinjete so predvolilna poteza Sicer pa Janković napoved uvedbe vinjet pripisuje predvolilnemu času. Župan je še pojasnil, da Mestna občina Ljubljana (MOL) zaradi novih pristojnosti občinskih redarjev izobražuje nove redarje. Na usposabljanju pa so tudi že aktivni mestni redarji, zato jih je na terenu manj.

Nadzor nad plačevanjem parkirnine na belih conah bodo tako v vmesnem času izvajali zaposleni v javnem podjetju Javna parkirišča in tržnice. Zaposleni bodo na avtomobilih, ki ne bodo imeli plačane parkirnine, pustili obvestilo, da bo vložen predlog za začetek postopka o storjenem prekršku neplačane občinske takse za parkiranje in sicer pri pristojnem prekrškovnem organu za nadzor mirujočega prometa.

Glede spora z začasnimi uporabniki Roga je Janković pojasnil, da od dogovora z uporabniki, ki prepoveduje bivanje v nekdanji tovarni Rog, ne bodo odstopili. Napovedal je, da bodo Rog izpraznili tisti trenutek, ko bodo začasni uporabniki kršili dogovor. Zaenkrat pa bodo poiskali stranske vhode v prostore nekdanje tovarne in jih na njihovo željo zaprli, je pojasnil župan. Na MOL že pripravljajo arhitekturni natečaj za ureditev območja Roga, ki naj bi bil objavljen še v tem mesecu. Izbrana rešitev prihodnjega Centra sodobne umetnosti pa bo znana oktobra.

Ne spreglejte