Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2011,
19.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kriza gospodarstvo

Četrtek, 14. 4. 2011, 19.22

8 let

LDS po recepte za gospodarski uspeh v družbi Domel in Cablex

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predstavniki LDS so se srečali z vodstvom dveh gorenjskih podjetij, Domela in Cablexa, da bi na terenu izvedeli, kako so se uspešno soočili s krizo in s kakšnimi težavami se ukvarjajo.

Predsednica LDS Katarina Kresal, vodja strankine poslanske skupine Borut Sajovic, evropski poslanec Jelko Kacin in vodja sveta LDS Aleš Gulič so se v okviru obiskov gospodarstvenikov po Sloveniji na Gorenjskem najprej ustavili v Železnikih pri Domelu, pozno popoldan pa še v tržiškem Cablexu. Predstavniki LDS so na želeli na terenu izvedeti, kako bi jim stranka kot del vladne koalicije morda lahko priskočila na pomoč. Kresalova: Podjetji sta se uspešno soočili s krizo Predsednica LDS Katarina Kresal je po obiskih povedala, da sta se podjetji uspešno soočili s krizo, strankino delegacijo pa je predvsem zanimalo, "kje je recept za uspeh". Hkrati so želeli tudi izvedeti, kaj tovrstna podjetja potrebujejo od vlade, da bi še lažje poslovali, je pojasnila. Ne glede na to, da stranka ne vodi gospodarskih resorjev, pa lahko na vladno politiko med drugim vpliva tudi preko poslanske skupine, meni Kresalova. V Domelu so jih tako opozorili na zakonodajo glede zaposlovanja invalidov, v Cablexu pa na zakonodajo, ki bi omogočila več dela in več delovnih mest.

Želja po bolj odprtem trgu in večji konkurenčnosti Na osnovi dosedanjih obiskov gospodarstvenikov je predsednica LDS povedala, da si vsi sogovorci želijo bolj odprtega trga in večje konkurenčnosti, za to pa bo potrebno najti prave ukrepe. Opazila pa je tudi razlike med regijami: na Koroškem in v Beli krajini se precej podjetij sooča s pomanjkanjem električne energije ali širokopasovnega dostopa do interneta. Po zaključku obiskov in analizi bodo po mnenju Kresalove lahko podali kar nekaj pobud za spremembe.

"Če želiš sprejemati realne odločitve, moraš poznati realnost", je vzroke za obiskovanje predstavnikov slovenskega gospodarstva in podjetništva pojasnila predsednica LDS. "V času krize je največje breme na gospodarstvenikih, zato je treba iti mednje, najbolj uspešne pa pri tem tudi vprašati po receptu in predlogih za boljše okolje."

V stranki LDS so morali prvotne načrte obiska gorenjskega gospodarstva rahlo spremeniti zaradi obveznosti nekaterih udeležencev, obisk pa naj bi sicer nadaljevali prihodnji petek, 22. aprila, ko naj bi se v Kranju sestali še z gorenjskimi obrtniki.

Ne spreglejte