Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2017,
6.38

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

sodišče sojenje Matej Raščan Peter Reberc Gašper Tič

Sreda, 16. 8. 2017, 6.38

6 let, 8 mesecev

Kdo se bo po počitnicah znašel na sodišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
sodišče | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Po enomesečnih sodnih počitnicah se na slovenskih sodiščih spet začenjajo redne obravnave. Že ta teden se v sodne klopi vračajo nekateri odmevni primeri.

V petek se bo na Okrožnem sodišču v Ljubljani o očitkih zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti pri nakupu družbe Delo Revije lahko izrekel nekdanji predsednik uprave in lastnik družbe Matej Raščan.

V Kopru bo v četrtek predobravnavni narok za Stefana Langa, obtoženega umora 53-letne ženske v Izoli februarja letos. Glede na informacije nekaterih medijev bi sodišče obtoženemu lahko izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja.

Med drugim se bo ta teden nadaljevalo sojenje materi in njenemu partnerju za smrt dveletne deklice z Jesenic ter zdravniku Ivanu Radanu za smrt štirih bolnikov z nevrološke klinike.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo nadaljevalo sojenje nekdanjemu slovenskemu veleposlaniku v Španiji Petru Rebercu. Tožilstvo mu očita zlorabo uradnega položaja, ko je bil veleposlanik v Španiji. Sojenje se vleče že dlje časa, med počitnicami pa je primer od dozdajšnje sodnice prevzel nov sodnik na ljubljanskem okrožnem sodišču Matjaž Bromše.

Sojenje Cakiću za zaprtimi vrati?

Bromše je do nastopa sodniške funkcije tik pred poletjem kot odvetnik zastopal Romea Bajdeta, ki so mu v Celju sodili zaradi obtožbe umora nekdanje partnerice Lidije Škratek. Na prvem sojenju je tožilstvo za Bajdeta zahtevalo 25 let zaporne kazni, a ga je sodnik Zoran Lenovšek na presenečenje mnogih spoznal za krivega "le" uboja in mu prisodil 13-letno zaporno kazen. Višje sodišče je sodbo pred kratkim razveljavilo, ponovno sojenje naj bi se predvidoma začelo 21. septembra.

Med odmevnejšimi primeri, ki bodo jeseni na novo zaposlovali sodišče, je pričakovati tudi začetek sojenja Stefanu Cakiću, ki mu tožilstvo očita uboj igralca Gašperja Tiča 18. junija letos v Ljubljani. Po informacijah nekaterih medijev bi to sojenje lahko potekalo za zaprtimi vrati.

Ne spreglejte