Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 3. 2019,
7.58

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

25

Natisni članek

goljufija zavarovalnice policija kriminalistična preiskava

Torek, 12. 3. 2019, 7.58

5 let, 1 mesec

Kdo je 21-letnico prepričal, da si je odrezala roko?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

25

reševalec rešilec reševalno vozilo prva pomoč | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Poskusa goljufije, v kateri naj bi si 21-letna Ljubljančanka namerno odrezala roko nad zapestjem zato, da bi od zavarovalnice dobila visoko odškodnino, naj bi bili poleg dekleta osumljeni še njen 29-letni fant Sebastjan Colarič in njegovi starši. Colarič se je v preteklosti v medijih že znašel zaradi smrti nekdanjega dekleta, ki jo policija po štirih letih še vedno preiskuje.

rešilec
Novice Da bi dobili denar, si je 21-letnica namerno odžagala roko

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so v preteklem tednu končali kriminalistično preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije. Štirje osumljeni so najprej sklenili zavarovalne police pri petih zavarovalnicah, nato pa si je 21-letnica namerno na žagi odrezala roko nad zapestjem. Dogodek naj bi se zgodil na Rašici, na območju Turjaka.

Povzročeno poškodbo so osumljenci nato lažno prikazovali kot nesrečo pri žaganju vej. Za storjeno goljufijo jim grozi od eno- do osemletna zaporna kazen, smo poročali včeraj. Po informacijah Dela 21- letnica pred kriminalisti in preiskovalno sodnico vztraja, da si je roko odrezala sama.

Stari znanec policije

Delo pa danes poroča, da naj bi bili med osumljenimi poleg dekleta še njen 29-letni fant Sebastjan Colarič in njegovi starši. Po neuradnih informacijah časopisa naj bi bila Colarič in poškodovana 21-letna Ljubljančanka par od leta 2015, ko je ta imela 17 let. Po podatkih Dela se je dekle takoj ob nastopu polnoletnosti odselilo od doma ter prekinilo stike s starši in prijatelji.

Colarič se je pred leti že znašel v policijski preiskavi, saj je marca 2015 ustrelil svoje takratno dekle, 24-letno Saro Veber, navaja Delo. Sredi dnevne sobe njenih staršev je podlegla strelom puške, ki naj bi se Sebastjanu sprožila med čiščenjem. A celjskim policistom tudi po štirih letih od smrti Sare še vedno ni uspelo raziskati okoliščin dejanja.

Kot so nam danes sporočili iz Policijske uprave Celje, kriminalisti iz Sektorja kriminalistične policije intenzivno preiskujejo smrt 24-letnice, ki jo je povzročil takrat 25-letni Sebastjan. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, vendar so se v nadaljevanju pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na eventualno storitev naklepnega kaznivega dejanja. 

Preiskava, ki jo vseskozi usmerja Okrožno državno tožilstvo iz Celja, intenzivno poteka, vendar kot je za Delo dejal vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žaberl, je primer še vedno v fazi predkazenskega postopka.

Ni dobil dovoljenja za orožje

Kot piše Delo, je Colarič imel dovoljenje za puško, imel pa naj bi še pet pištol in dve puški, za katere kljub večkratni prošnji naj ne bi dobil dovoljenja. Udeleževal naj bi se tudi strelskih tekmovanj.

Mediji poročajo tudi o domnevnih dolžniških težavah Colariča, ki naj bi bil tudi v osebnem stečaju. Po neuradnih podatkih naj bi si orožje priskrbel, ker naj bi bil žrtev izsiljevanja, a vsaj v enem primeru naj bi, ko ni dobil dovoljenja, uprizoril napad sam nase.

Zloraba otrok na internetu
Novice Ljubljanski kriminalisti odkrili priročnik z navodili za spolno zlorabo otrok #video
Ne spreglejte