Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2020,
11.48

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

37

Natisni članek

poslanci Aleksandra Pivec Karl Erjavec DeSUS

Petek, 23. 10. 2020, 11.48

3 leta, 5 mesecev

Karl Erjavec pri poslancih DeSUS: Čutim njihovo podporo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

37

Nekdanji dolgoletni predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec, ki se bo na novembrskem volilnem kongresu spet potegoval za vodenje stranke upokojencev, svojo kandidaturo danes predstavlja poslancem DeSUS. Pred njim sta to v četrtek in sredo že storila Felix Srečko Krope in Dominik Šteiner, ki je umaknil svojo kandidaturo in podprl kandidaturo Erjavca.

Karl Erjavec je v izjavi za medije v DZ pojasnil, da pri poslancih čuti podporo, česar je vesel. "Mislim, da je to zelo pomembno za nadaljnje delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko dobro funkcionira," je dejal.

Izrazil je pričakovanje, da bo na kongresu prejel ustrezno podporo. "Potem bomo pa na organih stranke sprejeli nadaljnje odločitve glede prihodnjega dela stranke DeSUS," je še dejal, poroča STA.

Na novinarska vprašanja Erjavec danes ni želel odgovarjati, saj je, kot je dejal, za zdaj "samo kandidat in še vedno zunaj politike in zunaj javnega življenja". Kongres pa bo po njegovih besedah odločil, ali pride nazaj.

Erjavec je pred današnjim srečanjem s poslanci DeSUS dejal, da je stranki pripravljen pomagati, medtem ko je o čem drugem še prezgodaj govoriti. Nekdanji obrambni, zunanji in okoljski minister, ki je DeSUS vodil od leta 2005 do januarja letos, se bo na kongresu pomeril s Felixom Srečkom Kropetom, saj je tretji kandidat za vrh stranke Dominik Šteiner v sredo umaknil kandidaturo za vodenje stranke.

Kot je povedal Šteiner, je to storil z namenom, da prispeva k poenotenju stranke. Ob tem je dejal, da podpira kandidaturo Erjavca, saj da ta med poslanci DeSUS uživa več podpore od Kropeta. Na kakšen način bo ob zaostrenih epidemioloških razmerah potekal kongres stranke, še ni znano. Šteiner je omenil možnost, da bi kongres lahko potekal pisno.

Jože P. Damijan
Novice V SMC in DeSUS zanikajo pogovore z Damijanom

Erjavca na januarskem kongresu premagala Pivčeva

Erjavca je januarja letos v boju za vrh DeSUS premagala nekdanja kmetijska ministrica v vladah Marjana Šarca in Janeza Janše Aleksandra Pivec. Ta je po očitkih glede prepletanja službenih obveznosti in zasebnih dogodkov ob obiskih Krasa in Izole v začetku septembra najprej odstopila s položaja predsednice DeSUS, pred glasovanjem državnega zbora o njeni razrešitvi pa je odstopila še z mesta ministrice za kmetijstvo. Stranko DeSUS do kongresa začasno vodi minister za zdravje Tomaž Gantar.

Erjavec, ki je DeSUS vodil od leta 2005 do januarja letos, se bo na kongresu pomeril s Felixom Srečkom Kropetom, saj je tretji kandidat za vrh stranke Dominik Šteiner v sredo umaknil kandidaturo za vodenje stranke. | Foto: STA , Erjavec, ki je DeSUS vodil od leta 2005 do januarja letos, se bo na kongresu pomeril s Felixom Srečkom Kropetom, saj je tretji kandidat za vrh stranke Dominik Šteiner v sredo umaknil kandidaturo za vodenje stranke. Foto: STA ,

Pivčeva je ob svojem odstopu z ministrske funkcije izstopila iz stranke, za enako potezo sta se med drugim odločili podpredsednici stranke Anita Manfreda in Jelka Kolmanič ter uradni govorec stranke Janez Ujčič. Da je Erjavec podal soglasje h kandidaturi za predsednika DeSUS, je v začetku oktobra sporočila vodja gorenjske pokrajinske organizacije DeSUS Julijana Bizjak Mlakar.

Janez Ujčič
Novice DeSUS po odhodu Pivčeve zapustil še Janez Ujčič
Ne spreglejte