Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Trgovinska zbornica Slovenije

Foto: Thinkstock

Natisni članek

advertorial Trgovinska zbornica Slovenije izobraževanje trgovina kariera

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 8.00

2 meseca, 1 teden

Karierna priložnost: pridobite naziv trgovski poslovodja in nadgradite izobrazbo

Vsebino omogoča Trgovinska zbornica Slovenije

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Eno izmed pomembnih priložnosti strokovnega izobraževanja in usposabljanja na področju trgovinske dejavnosti zagotovo predstavlja opravljanje poslovodskega izpita za pridobitev naziva Trgovski poslovodja/Trgovska poslovodkinja in s tem pridobitev srednje strokovne izobrazbe.

Razpis za opravljanje poslovodskega izpita za pridobitev naziva Trgovski poslovodja/Trgovska poslovodkinja

Trgovinska zbornica Slovenije konec koledarskega leta za naslednje leto objavi razpis za opravljanje izpitov. Z razpisom se določijo izpitni roki za posamezne izpitne dele, rok, v katerem je treba vložiti prijave, pogoji in dokazila o izpolnjevanju pogojev ter stroški izpita. Razpis za letošnje leto je objavljen na tej povezavi.

Vsebina poslovodskega izpita

V okviru opravljanja poslovodskega izpita kandidati pridobijo znanja, ki jih trgovski poslovodja potrebuje za samostojno in kakovostno strokovno delo ter organiziranje in vodenje delovnih procesov v trgovini.

Poslovodski izpit je sestavljen iz štirih delov, in sicer iz praktičnega, strokovno-teoretičnega, poslovodno-ekonomskega in pedagoško-andragoškega dela. Vsak posamezni del je sestavljen iz več strokovnih področij (posameznih predmetov). Po uspešno opravljenih izpitnih obveznostih kandidat dobi spričevalo o poslovodskem izpitu. S tem kandidat pridobi naziv Trgovski poslovodja/Trgovska poslovodkinja in srednjo strokovno izobrazbo (V. raven).

Poslovodski izpit je sestavljen iz štirih delov, po uspešno opravljenih izpitnih obveznostih pa kandidat dobi spričevalo o poslovodskem izpitu.  | Foto: Thinkstock Poslovodski izpit je sestavljen iz štirih delov, po uspešno opravljenih izpitnih obveznostih pa kandidat dobi spričevalo o poslovodskem izpitu. Foto: Thinkstock

Prednosti programa Trgovski poslovodja:

  • program vsebinsko odraža potrebe po veščinah in znanjih za profil trgovski poslovodja v trgovinski dejavnosti,
  • program je namenjen osebam z delovnimi izkušnjami v trgovinski dejavnosti ter tudi na ta način zagotavlja ustrezno dopolnjevanje teoretičnih vsebin s praktičnimi izkušnjami,
  • program je prilagojen časovnim okvirom kandidatov, ki pogosto izobraževalne aktivnosti izvajajo poleg svojih delovnih obveznosti.

Pogoji za vpis

K opravljanju poslovodskega izpita se lahko prijavijo kandidati, ki imajo pridobljeno IV. raven izobrazbe (srednjo poklicno izobrazbo) in vsaj tri leta delovnih izkušenj na področju trgovinske dejavnosti. Prva prijava je mogoča kadarkoli med letom, seznam dokumentov, ki jih je treba predložiti ob vpisu, pa je objavljen v okviru vsakoletnega razpisa za opravljanje poslovodskega izpita za pridobitev naziva Trgovski poslovodja/Trgovska poslovodkinja, dostopnega na spletni strani Trgovinske zbornice Slovenije.

Predstavitev programa Trgovski poslovodja – Ljubljana, 30. avgust 2016

Trgovinska zbornica Slovenije konec avgusta 2016 v Ljubljani organizira predstavitev programa Trgovski poslovodja, ki ga izvaja v okviru javnega pooblastila. Predstavitev bo potekala v torek, 30. avgusta 2016, ob 15. uri, dvorana D – medetaža, Dimičeva 13, Ljubljana (brezplačno parkirišče za obiskovalce: I. klet).

Na predstavitvi boste izvedeli:

  • kakšne so možnosti za pridobitev srednje strokovne izobrazbe na področju trgovinske dejavnosti oziroma kaj je poslovodski izpit za pridobitev naziva Trgovski poslovodja/Trgovska poslovodkinja;
  • kdo lahko pristopi k poslovodskemu izpitu;
  • kje se opravljajo izpiti;
  • kje in kdaj je objavljen razpis izpitnih rokov;
  • kakšni so stroški opravljanja poslovodskega izpita ter še mnoge druge podrobnosti in koristne informacije glede opravljanja poslovodskega izpita.

Vsi zainteresirani se lahko za vse podrobnejše informacije v zvezi s poslovodskim izpitom obrnete na strokovno službo Trgovinske zbornice Slovenije, e-pošta: info@tzslo.si, T: 01 5898 212/213.

 

Ne spreglejte