Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 5. 2017,
8.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

9

Natisni članek

Borut Pahor predsedniške volitve Marjan Šarec

Sreda, 31. 5. 2017, 8.21

6 let, 7 mesecev

Kamniški župan Šarec napovedal predsedniško kandidaturo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

9

Kamniški župan Marjan Šarec je napovedal kandidaturo na jesenskih volitvah predsednika republike. Šarec, ki je prepričan, da je čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih, se bo v kampanjo podal s sloganom Človek, skupnost, država.

"Sprejel sem odločitev, da kandidiram za predsednika republike na letošnjih volitvah. K temu ste me nagovorili ljudje, ki spremljate moje delo in me podpirate. Vaše dosedanje zaupanje je zame velika čast, a tudi odgovornost," je na družbenem omrežju Facebook zapisal Šarec.

Za kandidaturo se je odločil, ker je prepričan, da je čas za zamenjavo generacij na najvišjih položajih. "Pred 26 leti so imeli priložnost ustvariti lepo zgodbo povsem na novo. Ni jim uspelo, zato je čas, da jih nadomesti pri skrbi za našo državo generacija, ki ima energijo in znanje," je dodal.

Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki bo konec leta dopolnil 40 let. Že drugi mandat, od leta 2010, je župan Občine Kamnik. | Foto: STA , Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki bo konec leta dopolnil 40 let. Že drugi mandat, od leta 2010, je župan Občine Kamnik. Foto: STA ,

Zapisal je še, da noče samo podlegati apatiji in kritiziranju, temveč želi aktivno sodelovati pri spremembah, ki so nujne na vseh področjih. Vodilo njegove kampanje bo Človek, skupnost, država. S tem geslom želi poudariti pomembnost vsakega od teh elementov ter njihovo nujno vzročno-posledičnost. "Brez ljudi ni skupnosti in brez skupnosti ni države. Država smo ljudje," je še zapisal.

Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki bo konec leta dopolnil 40 let. Že drugi mandat, od leta 2010, je župan Občine Kamnik. Preden je postal župan, je bil širši javnosti znan predvsem kot radijski in televizijski imitator znanih osebnosti, med njimi tudi nekdanjega predsednika republike Janeza Drnovška.

Poleg Šarca so kandidaturo na predsedniških volitvah do zdaj napovedali aktualni predsednik Borut Pahor, slovenski veleposlanik v Skopju Milan Jazbec, Milan Robič, Jožef Jarh in Žiga Papež.

 

Ne spreglejte