Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 1. 2015,
7.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

novo leto

Četrtek, 1. 1. 2015, 7.21

8 let

Kako smo Slovenci vstopili v leto 2015 (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ob polnoči smo se poslovili od starega in vstopili v novo leto 2015. Nekateri so ga pričakali v domačem krogu ali na različnih praznovanjih.

Številni so se kljub mrzli noči udeležili silvestrovanj na prostem po slovenskih krajih, kjer so ob glasbenih nastopih z glasnim odštevanjem pričakali polnoč. Polnoč so ponekod oznanili tudi ognjemeti.

Novo leto 2015, dolgo 365 dni, se začenja s četrtkom in se bo s četrtkom tudi končalo.

V novo leto po gregorijanskem koledarju po vsem svetu vstopamo opolnoči po lokalnih časih. Na tihomorskih otočjih so tako kot prvi novo leto pričakali že 13 ur pred nami, zahodno od nas pa vstop v novo leto še pričakujejo, ponekod se silvestrske zabave šele začenjajo.

Spoštovane bralke in bralci, srečno, zdravo in uspešno 2015!

V Ljubljani, ki jo je v zadnjih 24 urah obiskalo približno 200 tisoč ljudi, so silvestrovali na štirih trgih. Osrednje silvestrovanje na Kongresnem trgu je bilo namenjeno najširšemu krogu obiskovalcev, glasbeno dogajanje na Pogačarjevem trgu pa je privabilo ljubitelje slovenskih izvajalcev popularne in narodno-zabavne glasbe.

Na Trgu francoske revolucije so na svoj račun prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, silvestrovanje na Mestnem trgu pa je bilo tradicionalno namenjeno ljubiteljem popevk. Opolnoči je nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet z Ljubljanskega gradu.

Primat najbolj množičnega silvestrovanja na prostem so letos prevzeli v Celju s skupino Modrijani, ki je v mesto ob Savinji na Krekov trg privabila rekordno množico okoli 12 tisoč ljudi.

Maribor ponovno brez ognjemeta V Mariboru se je kljub vsem težavam tega mesta tudi letos zbralo skoraj deset tisoč ljudi, ki so jih med drugim zabavali štajerski rockerji, skupina Mi2. Trg Leona Štuklja je bil povsem poln, hladno vreme pa ni vplivalo na morebitni manjši obisk. Ognjemeta v Mariboru niso videli že nekaj let, tudi letos ne.

Na Ptuju so se zaradi ekstremno nizkih temperatur tik pred zdajci odločili, da tradicionalno silvestrovanje na Mestnem trgu preselijo v ogrevan šotor na mestni tržnici. Vreme je nekoliko vplivalo na obisk, kljub temu pa se je zbralo okoli tisoč ljudi.

Na slovenjgraškem Trgu svobode se je zbralo okoli 1.500 ljudi. Ognjemeta tudi tam že nekaj let niso imeli, so pa zato letos uprizorili nekajminutni in cenejši laserski šov.

Silvestrovanja na prostem v Kopru, ki so ga zaradi burje preselili pod oboke Taverne, se je udeležilo okoli dva tisoč ljudi. K temu je prispevalo lepo in kljub napovedim ne premrzlo vreme. Zaradi burje sicer tradicionalnega ognjemeta niso izpeljali.

Mraz ni vplival niti na obisk silvestrovanja v Novi Gorici. Ognjemeta sicer niso pripravili, vseeno pa se je na dveh prizoriščih zbralo skupaj med 2.500 in 3.000 ljudi.

Ne spreglejte