Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 9. 2023,
19.42

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Grčija turizem poplave

Četrtek, 7. 9. 2023, 19.42

7 mesecev, 4 tedne

Kako je s slovenskimi turisti v Grčiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Grčija, Turčija in Bolgarija so priljubljene turistične destinacije, ki so jih v tem tednu prizadele katastrofalne poplave. September je sicer še vedno čas množičnega počitnikovanja na obalah južne Evrope, tudi med Slovenci. Ali bi morali Slovenci svoja potovanja preklicati in ali so Slovenci, ki v teh državah že počitnikujejo, na varnem?

Poplave pustošijo po Grčiji, Turčiji in Bolgariji. Priljubljene turistične destinacije so tako postale manj vabljive za številne slovenske turiste, prav tako pa bi razmere lahko zaskrbele Slovence, ki že počitnikujejo na mediteranskih obalah. Ali so skrbi upravičene, smo vprašali turistično agencijo.

"Nihče izmed Kompasovih potnikov v Grčiji ne počitnikuje na poplavnem območju. Potnike imamo na grških otokih Rodos, Kreta, Zakintos, Kefalonija, Lefkas, Samos, Kos in Karpatos, kjer ni poplav. Vsi potniki so na varnem in uživajo v brezskrbnih počitnicah," pojasnjuje Miha Širca, vodja prodaje v Kompasu.

Grčija, poplave
Novice V Grčiji še vedno dramatične razmere, zaprli 200 kilometrov avtoceste #video #foto

Prek elektronske pošte sta se na Planet TV javila Slovenca Jakob Verlič in Sara Mitić, ki sta v Grčijo odpotovala na lastno pest. Za počitnikovanje sta izbrala Agios Ioannis. "Ves dan je pihalo, dež je končno ponehal. Do večera smo dobili elektriko, vode pa še vedno nimamo. Včeraj zvečer se je ponedeljkova burna noč spet ponovila in danes so še hujše posledice velike nevihte. Danes popoldne naj bi se stanje dokončno umirilo, ampak ni še nič gotovo. Upamo, da bodo ceste kmalu prehodne in da bomo dobili vodo čim prej," sta sporočila.

Kompasovi turisti na varnem tudi v Bolgariji

Voda dere tudi v Turčiji. Ali je tam stanje bolj skrb vzbujajoče? "Tudi v Turčiji imamo Kompasove potnike, a prav tako niso na poplavnih območjih. Naši potniki letijo na letališče v Antalyi, nastanjeni so v Antalijskem zalivu, torej na Mediteranu," še pravi Širca.

Na Kompasu so nam potrdili, da bedijo nad razmerami in da bojazni pred potovanjem v Grčijo ali Turčijo ni.

Prek elektronske pošte pa se nam je javil tudi Jan Vehar, ki je bil do danes v Varni, tik ob Črnem morju. "Za poplave, ki trenutno pustošijo po Grčiji, prizadele pa so tudi Turčijo in Bolgarijo, sem na srečo izvedel iz slovenskih medijev. Varne pa poplave, na mojo veliko srečo, niso prizadele. Pravkar sem na letališču, kjer se vračam proti Ljubljani, tudi tukaj ni videti večje zmede, ki bi bila posledica morebitnih poplav, " je zapisal Vehar.

Vse kaže, da kljub tragičnim razmeram v južni Evropi Slovencem ni treba odpovedati potovanj v prizadete države.

Ne spreglejte