Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 10.05

8 let

Jutri jasno in topleje, v torek spet poslabšanje vremena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po suhem in nadpovprečno toplem marcu je danes sneg presenetil več krajev po Sloveniji, tudi po nižinah. Ponoči in jutri bo spet jasno.

Zjutraj je snežilo na višjih vrhovih ter tudi na Dolenjskem in v Kočevju, dež s snegom pa so zabeležili na brniškem letališču. Tudi sicer je vreme po državi zaznamoval padec temperatur in padavine.

Katarino nad Ljubljano pobelila snežna odeja, debela dva centimetra Po podatkih na spletni strani Agencije RS za okolje (Arso), je ob osmi uri snežilo na Katarini nad Ljubljano, kjer so namerili nič stopinj Celzija, snežna odeja pa je debela dva centimetra. Rahlo pa je snežilo v Kočevju, Novem mestu, na Kredarici in na Voglu. V omenjenih mestih je temperatura komaj presegla ničlo, na Kredarici in na Voglu pa se je živo srebro spustilo še nižje. Na Kredarici je sicer še 80 centimetrov snega.

Jutri jasno in topleje Ponoči in jutri bo precej jasno, na Primorskem in deloma na Notranjskem pa bo jutri občasno nekaj oblačnosti. Zjutraj bo marsikje slana. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj Celzija.

V torek spet pooblačitev in dež V torek bo oblačno, le na severovzhodu bo še dokaj sončno vreme. V zahodni in v delu osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V sredo bo občasno deževalo tudi drugod po državi.

Od vzhoda k nam hladnejši in bolj suh zrak Za hladno fronto se nad srednjo Evropo in Alpami krepi območje visokega zračnega tlaka. K nam od vzhoda priteka hladnejši in bolj suh zrak. V sosednjih pokrajinah bo ponoči in jutri precej jasno. Popoldne se bo ponekod v krajih zahodno od nas oblačnost povečala.

Ne spreglejte