Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2011,
13.51

Osveženo pred

4 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

živali program

Sobota, 2. 7. 2011, 13.51

4 mesece, 4 tedne

Julijske dogodivščine z živalmi v ljubljanskem živalskem vrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Živalski vrt Ljubljana je v juliju pripravil pester program dogodivščin z živalmi za najmlajše.

Tako bodo otroci vse dni, razen ponedeljka in srede, od 10. ure dalje lahko spoznavali značilnosti posameznih domačih in tujih živalskih vrst. Že danes se bodo srečali s sibirskim tigrom, so sporočili iz ZOO Ljubljana.

Spoznavanje žiraf, kač, kuščarjev, želv ...

V nedeljo bodo otroci spoznali pet najvišjih živali v vrtu (žirafe) in kače. Udomačeno kačo bodo lahko pobožali in tako premagali strah pred njimi. Sodelavci živalskega vrta bodo pojasnili razliko med strupenimi in nestrupenimi kačami v Sloveniji. Prihodnjo soboto bodo na vrsti kuščarji in želve, v nedeljo pa bodo morske leve primerjali s pravimi tjulnji. Spoznali bodo njihovo prehrano in življenje v vodi.

Raziskovali bodo hišo inkubator in valitev

V nedeljo, 17. julija, bodo najmlajši raziskovali hišo inkubator in valitev. V soboto in nedeljo, 23. in 24. julija, pa se bodo med drugim srečali z domačimi živalmi. Ta dan bodo govorili tudi o visokih temperaturah. V vročih poletnih dneh bodo predstavili načine, ki jih živali uporabljajo za ohlajanje, pa tudi, kako poskrbijo za dodatno hlajenje živali.

Pestovali bodo piščance in obiskali živali iz Avstralije

V zadnjem julijskem tednu bodo obiskovalci izvedeli vse o šimpanzji družini (28. julija), si ogledali največjo slovensko zver - medveda (29. julija), raziskovali, kaj je v jajcu in iz katerih snovi je, pestovali piščance (30.julija), obiskali mehke in tople živali - sesalce (30. julija) ter nenavadne živali Avstralije (31. julija).

Jutranja telovadba s šimpanzi in medvedji zajtrk

Živalski vrt vsak petek in soboto v juliju in v avgustu od 15. ure do 12. ure naslednjega dne organizira taborjenje. Program predvideva ogled in hranjenje slonice, srečanje z oskrbnikom morskega leva, večerno hranjenje živali. Tu je še večerja ob tabornem ognju, nočni obisk nočno dejavnih živali in drugo. Po jutranji telovadbi s šimpanzi sledi medvedji zajtrk, hranjenje pelikanov in bližnji ogled tigra.

Ne spreglejte