Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2015,
16.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 30. 6. 2015, 16.51

6 let, 7 mesecev

Je Metod Dragonja danes spet delal zoper premierja Cerarja? "Ne komentiram!"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
SDH je sicer potrdil prodajo NKBM, a državni sekretar za privatizacijo iz vrst ZaAB Metod Dragonja naj bi danes dopoldan poslance nagovarjal, naj pomagajo ustaviti postopek prodaje NKBM.

Po naših zanesljivih informacijah je državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja, sicer član opozicijske stranke ZaAB, danes nekatere koalicijske poslance nagovarjal, naj poskušajo nadzornike SDH pregovoriti proti prodaji druge največje banke NKBM ameriškemu skladu Apollo.

Sekretar Metod Dragonja, nekdanji LDS-ov minister in predsednik Lekove uprave, ko je ljubljanskega farmacevta prevzel švicarski Novartis, je na naše vprašanje o vplivanju na poslance dejal: "Nič ne morem komentirati."

Dragonjo lahko sicer o bančnih poslih dobro informira njegov brat Ciril Dragonja, dolgoletni član uprave Factor banke in njen zadnji predsednik, ko jo je predlani Banka Slovenije poslala v nadzorovano likvidacijo.

Za komentar smo povprašali tudi ministrstvo za finance, od koder so nam poslali sledeči odgovor: "Minister Mramor vaših informacij ne komentira, saj nikakor ne držijo in gre za popoln nesmisel, ki pa jih je v procesih privatizacije zelo veliko."

Mar Dragonja ni razumel Cerarjevega opomina? Sredi junija je Metod Dragonja za Večer dejal, da se mu prodaja NKBM ne zdi smiselna. Na Dragonjevo izražanje mnenj proti privatizacijskim postopkom se je odzval premier Miro Cerar: "Vsak tak spodrsljaj pomeni neko škodo v procesih, zato sem državnega sekretarja prek ministra za finance Dušana Mramorja opozoril, naj se v prihodnje vzdrži takšnih izjav." Obenem je dodal, da "vemo, da je gospod Dragonja velik strokovnjak na svojem področju, in za ta manjši spodrsljaj zadostuje kritika. Če pa bi šla zadeva naprej, bi bili primernejši drugačni ukrepi."

Vprašanje za Cerarja: Kaj boste naredili? Za komentar današnjega poskusa vplivanja sekretarja Dragonje na poslance smo prosili tudi premierja, vendar so nam iz njegovega kabineta odgovorili zgolj: "Vprašanje ste naslovili na Kabinet predsednika vlade, medtem ko vam lahko na spodnje vprašanje glede državnega sekretarja z Ministrstva za finance gospoda Dragonje odgovorijo le v poslanskih skupinah oziroma poslanci sami. Z domnevo sicer nismo seznanjeni, prav tako te ne moremo komentirati."

Ne spreglejte