Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
16.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

42

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša SDS

Sobota, 21. 7. 2018, 16.45

5 let, 9 mesecev

Janša: SDS je pripravljena tudi na predčasne volitve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,37

42

Janez Janša | Foto STA

Foto: STA

S srečanjem občinskih odborov SDS se je danes v Bovcu začel tradicionalni poletni tabor SDS in Gorniškega kluba Henrik Tuma. Predsednik stranke Janez Janša je v nagovoru izpostavil, da si želijo oblikovanja stabilne in učinkovite vlade, ki bo sposobna delati v dobro cele države. V nasprotnem primeru se mu zdi boljša možnost predčasne volitve.

Janša je pred tisočglavo množico članov in simpatizerjev stranke med drugim spomnil na uspeh SDS na letošnjih državnozborskih volitvah in ocenil trenutne povolilne politične razmere, v katerih se poskuša s strani politike in medijev zamegliti vlogo relativnega zmagovalca volitev. V tej luči je tri dosedanje vladne stranke označil za "absolutne poraženke".

SDS je pripravljena na predčasne volitve

Po njegovih besedah bo v prihodnjih tednih medijska in politična pozornost usmerjena v oblikovanje koalicije šestih strank, ki bi sestavile vlado, a ta bo pravzaprav pomenila nadaljevanje prejšnje, saj tako ustreza interesnim skupinam in lobijem, ki vladajo iz ozadja.

V oblikovanju tovrstne vlade v SDS po njegovih besedah ne vidijo ustrezne rešitve, še posebej glede na dejstvo, da bodo politične in gospodarske razmere v Sloveniji in Evropi bistveno bolj zaostrene. Zato Janša kot boljšo možnost vidi nove volitve. Dodal je, da SDS ne kliče po predčasnih volitvah, je pa nanje pripravljena.

Cilj stranke SDS je oblikovanje stabilne vlade, ki bo Slovenijo postavila na prvo mesto in delala v dobro vse države ter bo odgovorna do sosedstva in evropskih institucij, je še dejal Janša.

Poletni tabor SDS tokrat poteka pod sloganom "100 let po koncu prve svetovne vojne za ohranjanje miru kot temeljne vrednote", spremljajo pa ga različne aktivnosti, potepi po okoliških planinah in tradicionalne gorniške ture. Zaključil se bo v soboto, 4. avgusta, z vzponom na Triglav.

Novice "Nihče si ne želi neuspehov in porazov, Janša še posebej ne" #video
Janez Janša SDS
Novice Janez Janša preklical vabilo na pogovore s predsedniki strank
Janez Janša Borut Pahor
Novice Janša sporočil Pahorju, da nima podpore v državnem zboru #video
Ne spreglejte