Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
19.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 10. 7. 2014, 19.41

8 let

Janković v Zambratijo, Novakova bo gobarila, Starman se rad sonči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kje bodo dopustovali slovenski politiki, kakšne počitnice imajo radi - aktivne ali ležerne - in kako bodo rezultati volitev vplivali na njihov dopust?

Kje bodo dopustovali slovenski politiki, kakšne počitnice imajo radi – aktivne ali ležerne – in kako bodo rezultati volitev vplivali na njihov dopust?

Odziva vseh predsednikov strank o njihovih počitniških načrtih nismo prejeli, prejeti odgovori pa kažejo na to, da slovenski politiki poletni dopust najraje preživljajo doma ali na hrvaškem Jadranu.

Dejan Židan je velik ljubitelj nordijske hoje "Ponavadi gremo z družino za teden dni nekam na hrvaško obalo, nato pa še teden dni pohodno po Sloveniji, saj sva s soprogo velika ljubitelja nordijske hoje," svoje dopustniške navade razgrne začasni predsednik SD Dejan Židan.

A letos bo njegov dopust drugačen, saj je ostalo nekaj časa samo še za nordijske pohode in morda zgolj za kakšen podaljšani vikend ob morju. "Na dopustu vedno veliko hodim in plavam ter prebiram veliko knjig. Aktivno za telo in bralno za um."

Ljudmila Novak: Dobre knjige, badminton, kartanje in gobarjenje Predsednica Nove Slovenije – krščanskih demokratov Ljudmila Novak pravi, da so njene letošnje počitnice odvisne tudi od izida volitev, saj bo takrat znano, ali bo imela dela več ali manj, ali bodo sestavljali koalicijo ali ostali v opoziciji.

"Najraje dopustujem ob morju, kjer je bolj mirno in ni preveč ljudi. Rada plavam, preberem nekaj dobrih knjig, se pogovarjam z družinskimi člani in prijatelji," svoj dopust opiše Novakova, ki rada igra tudi odbojko, badminton ali vrže partijo kart. Del dopusta bo preživela doma ob urejanju vrta, nabiranju gob in ob drugih gospodinjskih opravilih, več časa pa bo namenila tudi družini in vnukoma.

Tudi Bratuškova počitnikuje doma in na Hrvaškem Alenka Bratušek, predsednica vlade v odstopu in predsednica Zavezništva Alenke Bratušek, se posveča predvsem predvolilnim aktivnostim in službenim obveznostim, zato bodo morale misli in načrti glede dopusta še malo počakati, so sporočili iz njenega tabora. Sicer pa Bratuškova običajno dopustuje v Sloveniji in na Hrvaškem.

Zoran Janković v bližnjo Zambratijo Predsednik Pozitivne Slovenije in ljubljanski župan Zoran Janković je že večkrat povedal, da v svojem delu zelo uživa in da se v službi počuti kot na dopustu. Kljub temu si vsako leto vzame teden dni dopusta, vedno prvi teden v avgustu. Tako bo tudi letos, ko se bo odpravil v Zambratijo pri Umagu.

Franc Bogovič na Hvar in v Posočje Predsednik Slovenske ljudske stranke Franc Bogovič dopust načrtuje v prvi polovici avgusta, ko si bo vzel nekaj časa za oddih na morju s svojo družino. Odšli bodo na hrvaški otok Hvar in v Posočje.

Uroš Lubej se rad sprehaja po Dolenjski Sopredsednik stranke Solidarnost Uroš Lubej ima rad aktivne počitnice "s pravo mero športa, sprehodov po čudoviti Dolenjski z ženo in kužkom", privošči pa si tudi kakšen teden morja na hrvaški obali. Letošnje poletje so načrti podrejeni volitvam, a Lubej upa, da se bo po volitvah našlo tudi nekaj prostih dni za oddih na morju.

Igor Šoltes počitnice preživlja aktivno Na aktivne počitnice stavi predsednik stranke Verjamem Igor Šoltes, ki običajno dopustuje na otokih Jadranskega morja. Glede na številne obveznosti, povezane z volilno kampanjo, letos ne bo imel daljšega dopusta, si pa bo, če bo šlo vse po načrtih, nekaj dni oddiha privoščil v avgustu.

Bojan Starman se rad sonči Predsednik Državljanske liste Bojan Starman običajno dopustuje na slovenski ali hrvaški obali. Kam gre s svojo družino letos, se še ni odločil, bo pa zagotovo dopustoval v Sloveniji ali na Hrvaškem. Všeč mu je mešanica aktivnih in ležernih počitnic: rad se sonči, rad pa tudi plava v morju in hodi na dolge sprehode.

Ne bodo vsi na dopustu Predsednik stranke Naprej Slovenija Blaž Svetek že dvajset let ni bil na dopustu. Tako bo tudi letos.

Dopustniška vprašanja za predsednike smo zastavili vsem strankam, ki se bodo v nedeljo potegovale za glasove volivcev. Zgoraj objavljamo odgovore, ki smo jih prejeli. Ker je predsednik SDS v zaporu na Dobu, smo na stranko naslovili vprašanje, kako je običajno v preteklosti dopustoval njihov predsednik. V SDS so se zahvalili za vprašanje, vseeno pa imajo pomislek, "ali je to vprašanje glede na situacijo res primerno".

Ne spreglejte