Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 10. 2023,
19.56

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Robert Golob kmetijstvo kmetijski minister Irena Šinko

Torek, 3. 10. 2023, 19.56

7 mesecev

Irena Šinko potrdila skorajšnji odhod z ministrskega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Irena Šinko | Po neuradnih informacijah naj bi ministrici v koaliciji očitali neučinkovito delo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. | Foto Vlada RS

Po neuradnih informacijah naj bi ministrici v koaliciji očitali neučinkovito delo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Foto: Vlada RS

Premier Robert Golob je danes ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireni Šinko povedal, da se razhajata. "To sem sprejela kot normalno dejstvo," je za STA danes povedala Šinkova in dodala, da ji premier razlogov za zamenjavo ni predstavil. Za N1 pa je dejala, da odstopila ne bo, naj jo državni zbor razreši.

"S predsednikom vlade sva imela pogovor, na katerem je rekel, da se razhajava. To sem sprejela kot normalno dejstvo," je ob robu razglasitve pomurskega podjetja leta 2022 v Murski Soboti za STA povedala ministrica Irena Šinko.

O razlogih se nista pogovarjala, je dodala. Po neuradnih informacijah pa naj bi ministrici v koaliciji očitali neučinkovito delo uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

sadje naravno zdravo hrana ženska
Novice Toliko vzorcev sadja in zelenjave je imelo previsoke vrednosti pesticidov

To je posredno potrdil tudi vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic. "Če imamo Slovenke in Slovenci težave z varno hrano, če grozdje pojemo, preden izvemo, da je bilo v hrani nekaj, kar tja ne spada, se nam zdi prav, da to naslovimo, da sistem nadgradimo, izboljšamo," je dejal.

Poslovil naj bi se tudi okoljski minister

Z ministrskega položaja pa se bo po neuradnih informacijah moral posloviti tudi minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan. Pri njem naj bi bila težava predvsem v prepočasnih postopkih pri izvedbi sanacijskih ukrepov po nedavnih ujmah.

Sajovic je na vprašanje glede zamenjav v strankarski ministrski ekipi – iz kvote Gibanja Svoboda sta tako Šinkova kot Brežan – dejal, da se v poslanski skupini ne opredeljujejo toliko do posameznih imen kot do vsebin. Ob tem je dejal, da so po njegovih besedah v državi že desetletja izzivi na področju urejanja voda, ki jih je treba ustrezno nasloviti.

Ne spreglejte