Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 11. 2023,
8.43

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,46

Natisni članek

UKC Ljubljana operacija Robert Golob

Sreda, 15. 11. 2023, 8.43

5 mesecev, 3 tedne

Golob na nujno operacijo v ljubljanski UKC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,46
Robert Golob | Vlado bo nekaj dni vodil podpredsednik vlade Luka Mesec. | Foto STA

Vlado bo nekaj dni vodil podpredsednik vlade Luka Mesec.

Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob bo v petek v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana imel nujno operacijo kile. V času bolniške odsotnosti, predvidoma nekaj dni, ga bo nadomeščal podpredsednik vlade Luka Mesec, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Danes bo predsednik vlade Robert Golob po napovedih obiskal ljubljanske Sneberje, kjer si bo ogledal obnovo v avgustovskih poplavah prizadetih območij. V Sneberjah bo tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Ni prvič, da se predsednik vlade sooča z zdravstvenimi težavami. Letos julija si je na skali porezal peto na desni nogi, približno mesec kasneje pa si je doma huje poškodoval prst na levi nogi. Obakrat se je nekaj časa v javnosti pojavljal z berglami.

Kaj je kila?

Kila ali hernia je izbočenje trebušnih struktur, ki nastane zaradi šibkosti plasti trebušne stene. Kile so lahko prirojene ali se pojavijo kadarkoli v življenju. Zvišan pritisk v trebušni votlini ob dvigovanju bremen, vztrajnem kašlju ali napenjanju med odvajanjem povzroči razmik oslabelih mišic, skozi katere se izboči kila. Ta lahko vsebuje maščobno tkivo (lipom) ali del črevesa. Kile se lahko pojavijo na različnih delih telesa in so pogostejše pri moških.

Večino kil zdravijo z operacijo. Cilj operacije je učvrstiti trebušno steno in zmanjšati možnost ponovnega nastanka kile. Operacija je lahko klasična ali laparoskopska. "Za katero tehniko se odločimo, je odvisno od vrste in velikosti kile, ali gre za prvo ali ponovno operacijo, pridruženih obolenj, morebitnih predhodnih operacij na trebuhu in nenazadnje želja bolnika in izkušenj kirurga," pojasnjujejo na spletni strani Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Operacija kile velja za zelo varno. Kljub temu so mogoči zapleti. Najpogostejši zapleti, ki so povezane z operacijo, so: krvavitev, poškodba tkiva (črevesa), infekt, tvorba brazgotine, ponovitev kile.
Zoran Janković in Robert Golob
Novice Golob v Sneberjah: Država bo storila vse za varnost prebivalcev
Robert Golob
Novice Golob pri Melonijevi: To je bila zelo pomembna gesta Italije
Robert Golob
Novice Golob s predsednico Zveze društev upokojencev o vladnih ukrepih na področju upokojencev
Ne spreglejte