Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 5. 2012,
18.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 12. 5. 2012, 18.05

7 let, 12 mesecev

Garažna razprodaja v parku Tabor (FOTO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Park v ljubljanski soseski Tabor so v dopoldanskih urah zasedli priložnostni prodajalci, ki na garažni razprodaji mimoidočim ponujajo rabljene predmete. Tako bo tudi jutri, če jih ne bo pregnal dež.

Z garažno razprodajo kolektiv prostoRož odpira sezono poletnega dogajanja v parku Tabor. Garažne razprodaje so v ostalih evropskih prestolnicah, kot so Amsterdam, Kopenhagen Berlin in druge, že povsem običajna praksa, s katero se meščani na enem mestu družijo, spoznavajo in izmenjujejo, kupujejo ali prodajajo rabljene (kdaj pa tudi povsem nove, a ponesrečeno kupljene) predmete, oblačila in podobno. Ideja je zrasla na zeljniku Lije Pogačnik, ki se z družino v kratkem seli, zato je želela garažno razprodajo napraviti kar na svojem vrtu. "Ko sem o svoji nameri pripovedovala prijateljem, se jih je veliko navdušilo nad idejo, zato sem jo predstavila dekletom iz kolektiva prostoRož. Izkazalo se je, da so tudi same že razmišljale o tem, garažna razprodaja pa se je prilegala tudi konceptu poletnega dogajanja v parku Tabor. " Po mnenju Pogačnikove imajo rabljene stvari neko drugačno vrednost, s sabo pa prinesejo tudi zgodbo. "Na takem dogodku spoznaš prodajalca, z njim poklepetaš in malo pobarantaš, na koncu pa imaš tudi lepo spomin na dogodek."

"Svež zrak, krasno vzdušje in lep ambient" Med stojnicami, na katerih se je našlo vse od rabljenih knjig, kipcev, posod, starih ur, radiev, pa tudi oblačil, obutve in nakita, smo našli tudi Julijo in Urško, ki sta na stojnico prinesli del svoje oblačilne omare. Ideja o garažni razprodaji se jima zdi odlična, privlačna tudi za mlade. "Izprazniš omaro, z zaslužkom pa si lahko kupiš nove stvari ter tako malce kolobariš."

Takega mnenja je tudi obiskovalka Nina Urh, ki si je na stojnici kupila pulover. "Ideja o garažni razprodaji mi je veliko bolj všeč kot kupovanje v trgovinah z oblačili iz druge roke." Glavni razlog? "Svež zrak, krasno vzdušje in lep ambient."

Sejemsko dogajanje se bo v malce drugačni različici nadaljevalo že prihodnji konec tedna, je načrte za prihodnost razkrila članica kolektiva prostoRož Zala Velkavrh. "Nostalgična sobota na Taboru prinesla 'vintage' vzdušje, v park pa se bo vrnil tudi umetniški sejem, s katerim smo lani tudi začeli s sejemskim druženjem v parku."

Ne spreglejte