Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2019,
16.25

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

15

Natisni članek

Tomaž Gantar DeSUS

Ponedeljek, 7. 10. 2019, 16.25

4 leta, 7 mesecev

Gantar odstopil kot podpredsednik DeSUS, Erjavec na kritike ne odgovarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

15

Tomaž Gantar | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar je septembra na seji izvršnega odbora in sveta DeSUS odstopil s funkcije podpredsednika stranke. Kot je danes povedal, se vrača k zdravniškemu delu, obenem pa je tudi kritičen do predsednika Karla Erjavca oziroma do njegovega načina vodenja stranke, ki je, tako meni Gantar, vse manj demokratično.

Interpelacija Karl Erjavec
Novice Erjavec izrazil podporo Natovi politiki odprtih vrat

Tomaž Gantar, sicer več let med vidnimi akterji DeSUS, se prav tako ne strinja z delom stranke v zadnjem obdobju. Po njegovih navedbah podpredsedniki nimajo jasno definiranih nalog in zato tudi ne pomembnejšega vplivanja na delo stranke. Ostaja pa njen član, je pojasnil v današnji izjavi.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je sporočil, da Gantarjevih izjav, tudi očitkov na njegov račun, ne komentira. Vodja poslanske skupine DeSUS Franc Jurša pa je glede Gantarjevih kritik, da je Erjavčevo vodenje vse manj demokratično, za STA dejal le, da ima vsak pravico kogar koli ocenjevati. "Jaz pa trenutno Erjavca ne bi ocenjeval," je dodal.

Pojasnil je še, da trenj v ožjem vodstvu stranke sicer ne čuti, so pa vsakodnevna sporočila s terena in marsikdo razmišlja, da bi stranka morala več narediti.

Erjavec ponudil svoj odstop, a ga je svet stranke zavrnil

Interpelacija Karl Erjavec | Foto: STA , Foto: STA , Stranka DeSUS, ki ima že nekaj časa precej nizko javnomnenjsko podporo, se bo 17. januarja sestala na izrednem volilnem in programskem kongresu. O kongresu se je sicer govorilo že po državnozborskih volitvah, ko je stranka v primerjavi z mandatom pred tem precej izgubila, Erjavec pa je ponudil svoj odstop.

Svet stranke je tedaj njegov odstop zavrnil, po majskih volitvah v Evropski parlament pa so menili, da ni razloga, da bi zavlačevali s kongresom. Ostali so namreč pred pragom Evropskega parlamenta.

Bo imel protikandidata?

Dolgoletni predsednik stranke in aktualni minister za obrambo Erjavec je napovedal, da bo na kongresu znova kandidiral, za zdaj pa še ni znano, ali bo imel kakšnega protikandidata. Gantar je danes zatrdil, da na kongresu nima namena kandidirati za funkcije v stranki.

Jurša na vprašanje, ali bi bilo dobrodošlo, da bi imel Erjavec na kongresu protikandidata, ni odgovoril konkretno. S strani demokratičnega odločanja so volitve po njegovih navedbah bolj zanimive, ko je več kandidatov. "A biti predsednik stranke ni zahvalno delo in ne vem, če se bo kdo od tistih, ki bi bili sposobni voditi stranko, za to odločil," je dodal.

Interpelacija Karl Erjavec
Novice Erjavec in Ermenčeva na delovnem obisku v ameriški zvezni državi Kolorado
Ne spreglejte