Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2015,
17.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Remškar Franci Matoz

Sreda, 15. 7. 2015, 17.14

8 let

Franci Matoz o sporu Brecelj-Remškar: To ni Kmetija slavnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktor onkološkega inštituta Janez Remškar se je današnje seje sveta zavoda udeležil v spremstvu odvetnika Francija Matoza. "Brecelj postaja in je že nedotakljiv," ocenjuje Remškar.

Svet Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana je danes razpravljal o dosedanjem delu generalnega direktorja bolnišnice Janeza Remškarja. Na seji, ki je sklicana na pobudo predstavnikov zaposlenih v svetu, je odvetnik Franci Matoz predlagal umik točke dnevnega reda, pri kateri bi svet obravnaval očitke Remškarju. Kot je poudaril Matoz, mora imeti direktor 15 dni časa, da se o njih izjasni. Prav tako je Matoz predlagal, naj se iz glasovanja o predlogu umika točke z dnevnega reda izloči zdravnik Erik Brecelj, češ da je pristranski.

Predsednica sveta OI Darinka Miklavčič je Matozov predlog zavrnila, saj po njenih pojasnilih svet danes ne bo obravnaval konflikta med Brecljem in Remškarjem, pač pa bodo razpravljali o delu OI. Remškar se je o očitkih sicer želel izjasniti že na sami seji, a mu predsednica sveta tega ni dopustila in pojasnila, da bo za to priložnost na naslednji seji. Sejo sta nato z Matozom zapustila.

Remškar bo na vse očitke zaposlenih odgovoril Ob robu seje pa je generalni direktor OI dejal, da je z odvetnikom na sejo prišel zato, ker je pričakoval tak odnos, "kajti povezava med mojim opominom in sklicem te seje je popolnoma jasna", je poudaril. Po njegovih besedah mu med drugim očitajo, da akreditacija OI ne teče tako, kot bi morala, do tega, da je dezinformiral člane sveta, kar se tiče zaostankov pri obnovi vodovoda. Na vse očitke Breclja in njegovih sodelavcev bo jasno odgovoril, argumenti pa so, kot poudarja, na njegovi strani.

Brecelj postaja nedotakljiv Kot je pojasnil, ga je klical tudi predsednik zdravniške zbornice Andrej Možina in mu dejal, da se kot direktor ukvarja z otroškim vrtcem. "Res ga imam," je dejal. "Brecelj postaja in je že nedotakljiv," še ocenjuje Remškar.

Matoz je dodal, da se je seje z Remškarjem udeležil, ker to ni "Kmetija slavnih", ampak postopek, kjer se spoštuje določene procesne pravice ne glede na to, za koga gre.

Ne spreglejte