Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2012,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 11. 2012, 8.16

8 let

FOTO: Rubili Jureta Jankovića, ki je odšel na Ciper, predsednik Türk pa spet nad novinarje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pri Juretu Jankoviću v Grosupljem je bil danes zjutraj spet na delu sodni izvršitelj. Sinu ljubljanskega župana so zarubili nekaj predmetov, ta pa je odšel na Ciper.

Rubež bi morali opraviti že 6. novembra, vendar so ga takrat tudi zaradi posredovanja župana Zorana Jankovića preložili za 14 dni. Sodni izvršitelji delujejo na podlagi izvršbe podjetnika Marjana Pišljarja, ki je Juretu Jankoviću pred mesecem že odpeljal njegovega mercedesa. Podjetje Electa, katerega polovični lastnik je tudi Jure Janković, namreč Marjanu Pišljarju dolguje tri milijone evrov. Ta poskuša svoj dolg izterjati že od oktobra 2010, vendar dražba Electe ni bila uspešna, saj kupcev ni bilo. Izklicna cena za deleže Jureta Jankovića je junija letos na dražbi znašala 2,3 milijona evrov. Pred hišo so novinarji, sodni izvršitelj in selitveni servis, Jankovićev pa ni. Pri hiši sta tudi rubežnik kot odvetnik ter dva varnostnika. Odvetnik je še pred vstopom v hišo pokazal pisno Jankovićevo obljubo, da bo dolg poravnal. Po neuradnih informacijah naj bi Jure Janković odšel na Ciper. Z 21. novembrom naj bi se namreč preselil v ciprsko mesto Limassol, kjer naj bi prijavil stalno bivališče. Rubežniki so šli v hišo in začeli odnašati premično premoženje Jureta Jankovića. Hiša je sicer v lasti njegovega očeta in ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Odvetnik Jure Snoj je novinarjem in snemalcem prepovedal, da rubež snemajo.

Zoran Janković: Moj sin si je denar sposodil in ga mora vrniti Ljubljanski župan in predsednik opozicijske PS Zoran Janković je rubež pri sinu Juretu v Grosupljem označil kot pravilno dejanje. "Moj sin si je denar sposodil in ga mora vrniti. Če se bo karkoli zgodilo, se bomo doma usedli in se pogovorili, kaj od družinskega premoženja bomo prodali," je poudaril Janković. Pojasnil je, da si je njegov sin denar sposodil sam, da on takrat za to ni vedel, da je izvedel lani in da je sin del denarja že vrnil, ostalo pa še mora.

"Kakšen odhod, Jure je tu, v Ljubljani" Rubež je po Jankovićevih besedah pravilno dejanje. "Če nekdo ne spoštuje tistega, kar je podpisal, če ima upnika, potem sodišče odreja kaj narediti," je še dejal Janković. Na vprašanje, kako komentira odhod svojega sina na Ciper, je Janković vprašal, kakšen odhod. "Jure je tu v Ljubljani," je dodal.

Ne spreglejte