FOTO: Rubili Jureta Jankovića, ki je odšel na Ciper, predsednik Türk pa spet nad novinarje

Pri Juretu Jankoviću v Grosupljem je bil danes zjutraj spet na delu sodni izvršitelj. Sinu ljubljanskega župana so zarubili nekaj predmetov, ta pa je odšel na Ciper.

1 / 17

Foto: Jani Božič

2 / 17

Foto: Jani Božič

3 / 17

Foto: Jani Božič

4 / 17

Foto: Jani Božič

5 / 17

Foto: Jani Božič

6 / 17

Foto: Jani Božič

7 / 17

Foto: Jani Božič

8 / 17

Foto: Jani Božič

9 / 17

Foto: Jani Božič

10 / 17

Foto: Jani Božič

11 / 17

Foto: Jani Božič

12 / 17

Foto: Jani Božič

13 / 17

Foto: Jani Božič

14 / 17

Foto: Jani Božič

15 / 17

Foto: Jani Božič

16 / 17

Foto: Jani Božič

17 / 17

Foto: Jani Božič

Rubež bi morali opraviti že 6. novembra, vendar so ga takrat tudi zaradi posredovanja župana Zorana Jankovića preložili za 14 dni. Sodni izvršitelji delujejo na podlagi izvršbe podjetnika Marjana Pišljarja, ki je Juretu Jankoviću pred mesecem že odpeljal njegovega mercedesa. Podjetje Electa, katerega polovični lastnik je tudi Jure Janković, namreč Marjanu Pišljarju dolguje tri milijone evrov. Ta poskuša svoj dolg izterjati že od oktobra 2010, vendar dražba Electe ni bila uspešna, saj kupcev ni bilo. Izklicna cena za deleže Jureta Jankovića je junija letos na dražbi znašala 2,3 milijona evrov. Pred hišo so novinarji, sodni izvršitelj in selitveni servis, Jankovićev pa ni. Pri hiši sta tudi rubežnik kot odvetnik ter dva varnostnika. Odvetnik je še pred vstopom v hišo pokazal pisno Jankovićevo obljubo, da bo dolg poravnal. Po neuradnih informacijah naj bi Jure Janković odšel na Ciper. Z 21. novembrom naj bi se namreč preselil v ciprsko mesto Limassol, kjer naj bi prijavil stalno bivališče. Rubežniki so šli v hišo in začeli odnašati premično premoženje Jureta Jankovića. Hiša je sicer v lasti njegovega očeta in ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Odvetnik Jure Snoj je novinarjem in snemalcem prepovedal, da rubež snemajo.

Zoran Janković: Moj sin si je denar sposodil in ga mora vrniti Ljubljanski župan in predsednik opozicijske PS Zoran Janković je rubež pri sinu Juretu v Grosupljem označil kot pravilno dejanje. "Moj sin si je denar sposodil in ga mora vrniti. Če se bo karkoli zgodilo, se bomo doma usedli in se pogovorili, kaj od družinskega premoženja bomo prodali," je poudaril Janković. Pojasnil je, da si je njegov sin denar sposodil sam, da on takrat za to ni vedel, da je izvedel lani in da je sin del denarja že vrnil, ostalo pa še mora.

"Kakšen odhod, Jure je tu, v Ljubljani" Rubež je po Jankovićevih besedah pravilno dejanje. "Če nekdo ne spoštuje tistega, kar je podpisal, če ima upnika, potem sodišče odreja kaj narediti," je še dejal Janković. Na vprašanje, kako komentira odhod svojega sina na Ciper, je Janković vprašal, kakšen odhod. "Jure je tu v Ljubljani," je dodal.

Odvetnik Bojan Pečenko je pokazal pisno obljubo Jureta Jankovića, ki jo je dal 6. novembra. Glasi se: "Podpisani Jure Janković predlagam preložitev današnjega rubeža in se zavezujem, da bom dolg Marjanu Pišlarju poravnal do najkasneje 26.11.2012. Današnje stroške izvršbe v višini 1.827,70 EUR bom poravnal neposredno izvršitelju danes do 11.00 na središču družbe Electa Mestni trg 8. Jure Janković, Grosuplje 6.11.2012"

Predsedniška kandidata o rubežu

Dogajanje okoli rubeža sta komentirala tudi predsedniška kandidata. Borut Pahor je dejal, da "smo vsi enaki pred zakonom". "Nihče ne sme biti nikomur dolžan – tudi državi ne", je dejal in dodal, da "ima vsak svojo vest, po kateri ravna", poroča 24ur. Danilo Türk pa je prav tako dejal, da morajo biti vsi državljani enaki pred zakonom, da pa "je medijsko izpostavljanje rubeža lahko tudi napaka".

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano