Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2015,
12.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša

Petek, 27. 3. 2015, 12.55

8 let

Finančna preiskava zoper Janšo končana. SDS: Gre za politično gonjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V SDS pravijo, da je "ponavljanje laži v tem času verjetno povezano z misijo reševanja vojaka Vebra".

V SDS so v odzivu na poročanje Dnevnika o končani finančni preiskavi zoper predsednika stranke Janeza Janšo navedli, da je po navedbah "žvižgača" s tožilstva ta preiskava del politične gonje proti Janši, ki ga je treba "zadušiti s preiskavami in postopki" ter tako "politično onemogočiti njega in njegovo stranko."

V SDS so ob tem navedli, da je Janša "lažne obtožbe in natolcevanja, ki jih Dnevnik ponavlja po danes že odpravljenem protiustavnem poročilu Komisije za preprečevanje korupcije, že zdavnaj argumentirano zavrnil na seji DZ, podrobnosti glede dedovanja pa je v začetku leta 2013 pojasnil tudi davčnim organom, ki jim je dostavil tudi vse potrebne dokumente".

Dnevnik: Tožilstvo očitno zbralo dovolj dokazov za utemeljen sum Na seji, ki jo omenjajo, je Janša med drugim pojasnjeval tudi očitke o pologu 33.000 evrov gotovine nepojasnjenega izvora na svoj bančni račun. "Komisiji sem pojasnil, da je šlo za denar iz dediščine. Ta mi je pripadla ob delitvi prihrankov staršev," je takrat dejal Janša. Ob tem v SDS dodajajo, da je "ponavljanje laži v tem času verjetno povezano z misijo reševanja vojaka Vebra". Ponovili so tudi stališče, da je povsem nerazumljivo in zavržno, če tožilstvo dejansko med drugim preiskuje tudi pokojnega Jožeta Zagožna.

Dnevnik je danes namreč poročal, da je finančna preiskava zoper Janeza Janšo, Urško Bačovnik Janša, Rajka Janšo, bančnico Natašo Pajenk in pokojnega Jožeta Zagožna končana. Tožilstvo ugotovitev ne pojasnjuje, a je očitno zbralo dovolj dokazov za utemeljen sum, da je bil del Janševega premoženja financiran z denarjem nezakonitega izvora, še poroča časnik.

Ne spreglejte