Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 12. 2017,
20.31

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Natisni članek

Karl Erjavec DeSUS SMC Milan Brglez

Nedelja, 3. 12. 2017, 20.31

6 let, 5 mesecev

Erjavec: To je razlog, da se dogajajo napadi znotraj koalicije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

1

Karl Erjavec | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Zunanji minister Karl Erjavec je v odzivu na kritike Milana Brgleza glede ravnanja v zvezi z implementacijo arbitražne razsodbe povedal, da gre za poskus nabiranja političnih točk. Presodil je, da bi morali začeti arbitražno razsodbo na morju izvajati takoj. "Čas je pokazal, da imam prav. Do zdaj se ni zgodilo še nič," je povedal za TV Slovenija.

Erjavec je zavrnil kritike predsednika DZ Milana Brgleza, ko je ta v intervjuju za Večer dejal, da se je vodja opozicije Janez Janša v skoraj vseh fazah implementacijskega procesa obnašal veliko bolj odgovorno kot Erjavec.

Dejal je, da bi morala vlada začeti arbitražno razsodbo na morju izvajati takoj, saj v dialogu med Slovenijo in Hrvaško glede tega ni videti nikakršnega napredka "in ta napaka SMC nas bo še drago stala", je opozoril.

Erjavec: Očitajo mi tako proameriško kot tudi prorusko usmerjenost

Glede Brglezove kritike slovenske zunanje politike do ZDA je Erjavec povedal, da mu, ko v državnem zboru poteka razprava o zvezi Nato in o napotitvah slovenskih vojakov v okviru te zveze, očitajo preveliko ameriško usmerjenost, ko gre za gospodarsko sodelovanje z Rusko federacijo, kjer imajo pomembna slovenska podjetja svoj interes, pa govorijo, da je preveč prorusko usmerjen.

Poudaril je, da je njegov interes v vlogi predsednika DeSUS, da na levici ne bi bilo preveč napetosti. "Vendar pa je res, da je SMC trenutno v nezavidljivem položaju, in zaradi tega se pojavljajo ti napadi znotraj koalicije," je dodal Erjavec.

Brglez je bil v intervjuju za Večer do zunanjega ministra in predsednika koalicijske DeSUS Karla Erjavca kritičen na več točkah, saj "svoje mnenje o zadevah postavlja pred interese in ugled države". Po Brglezovih besedah je bilo enako s primerom Šami, Erjavčeve izjave pa so bile prek tujih diplomatov "sporočene v druge prestolnice".

Tudi obnašanje stranke DeSUS in neodziv Erjavca na zakon o financiranju vzgoje in izobraževanja po nepotrebnem zapletata odnose s Svetim sedežem ter zmanjšujeta ugled Slovenije v Svetu Evrope in EU, je menil.

Ne spreglejte