Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2012,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 6. 2012, 13.22

8 let

Emonika premagala še eno oviro na poti do gradbenega dovoljenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Projekt Potniški center Ljubljana Emonika je premagal še eno oviro na poti do pridobitve gradbenega dovoljenja.

Slovenske železnice so v torek družbi Emonika izdale soglasje na dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Investitor Trigranit bo tako lahko vlogo za dovoljenje sedaj poslal na pristojno ministrstvo.

Iz Slovenskih železnic so tako sporočili, da bo investitor, kanadsko-madžarsko podjetje Trigranit, na ministrstvo za infrastrukturo in prostor lahko naslovil vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja ter nadaljeval vse postopke, potrebne za začetek gradnje.

Že v petek naj bi vložili zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja Z ministrstva so sporočili, da so imeli sestanek s predstavniki TriGranita in Slovenskih železnic na temo napredovanja projekta Emonika.

Na ministrstvu so se seznanili, da bo investitor predvidoma že v petek vložili zahtevek za izdajo gradbenega dovoljenja za izgradnjo celotnega kompleksa. Gradbeno dovoljenje naj bi izdali septembra letos, po njegovi pravnomočnosti pa ne bo več upravnih, tehničnih in vsebinskih ovir za začetek gradnje.

V družbi Emonika so sicer minuli teden po poročanju več medijev poudarili, da naj bi po prejemu gradbenega dovoljenja graditi začeli še letos.

Do konca leta 2014 naj bi dokončali prvo fazo projekta - železniško in avtobusno postajo, parkirišča, nakupovalni ter zabaviščni center. Stanovanjsko in poslovno stolpnico, ki sta prav tako del projekta, bi gradili pozneje. Na ministrstvu pričakujejo, da bo investitor javni potniški del v uporabo predal leto in pol po začetku gradnje.

Na Slovenskih železnicah pravijo, da se veselijo čim hitrejše izgradnje javnega dela Emonike, ki bo vseboval novo železniško in avtobusno postajo, zato bodo v skladu s svojimi pristojnostmi tudi v prihodnje dejavno sodelovali v projektu izgradnje Emonike.

Po prvih načrtih naj bi bil javni del zaključen že spomladi 2011 Trigranit je leta 2007 projekt zastavil z zelo ambiciozno časovnico. Po prvih načrtih naj bi bil javni del zaključen že spomladi 2011, nato se je rok prestavil na konec 2012, sedaj pa je pri koncu 2014. Vmes so se dogajali številni zapleti glede investicijskih pogojev in zahtev glede idejne zasnove, poleg tega pa je projekt padel tudi v obdobje izbruha finančne in gospodarske krize.

Za dokončanje projekta se je pred kratkim po pogovoru z vodstvom Trigranita zavzel tudi premier Janez Janša, ki je obljubil, da si bo vlada prizadevala za pospešitev postopkov. Tudi na Mestni občini Ljubljana zagotavljajo, da podpirajo projekt, čeprav so tudi na njih leteli očitki, da so s svojimi zahtevami glede postavitve tirov zavirali njegovo izvedbo.

Ne spreglejte